Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    Rendszeres kérdezőként újra ajánlást kérnék, most mi a legjobb 300-350k-ig (némileg túlléphető) gamer laptopra. Netezés, filmnézés, némi casual gaming menne rajta, azaz semmi hardcore meg high framerate esport sznobulás. A legfontosabb, abszolút No1 kritérium a korrekt IPS kijelző lenne. 60 Hz-es elég, de a színei, kontrasztja legyen jó. A méret, súly, akkuidő nem érdekel, lehet 15,6 vagy 17 colos is. Nem nagyon hordoznám, kvázi desktopként lenne használva.

    Annyira nem kell bika gép azért, ilyen 1060-RX580 szint között ha van, az elég GPU-ban. A proci mindegy, AMD-t ugyan preferálnám GPU-ban és CPU-ban is (nem fanboyság, de a jobb linuxos támogatás és a sebezhetőségek miatti lassulás elkerülése miatt), de tőlem lehet Intel + NV megoldás is, csak min. 4 magos legyen, és olyan, a GPU-t ki tudja normálisan hajtani 1080p-ben + 16 giga RAM elég. Az sem gond, ha néha vissza kell vennem a felbontást 720p-re, de akkor high detailnél alább nem akarom adni. A korrekt hűtés fontos lenne, ha hangossága annyira nem érdekel, nem vagyok csendsznob, meg úgyis fülessel játszom, a hatékonysága lenne érdekes, ne 90+ fokon főjön a CPU+GPU, meg ne a gyári alapórajele alá throttlingoljon lehetőleg.

    Már vagy 2 éve halogatom a vásárlást, egyszer majdnem megvettem egy Dell 7567-t, de lecsúsztam az akcióról, később megrendeltem egy Asus GL702ZC-t, de lebeszéltetek róla, hogy nagyon elégtelen a hűtése. Még mindig ez utóbbi gép tetszene legjobban specifikációkra, 17 col, Ryzen 7 1700, RX580, 16 GB RAM, igaz kicsit overkill, de valami hasonlót keresnék. Már-már fontolgatom, hogy ilyet vennék legkésőbb Black Fridayig, de nagyon gyanús, hogy túl sok refurb darab van hirdetve az eBay-en és Amazonon, elég alacsony áron, 700-950 GBP között.

    Egy kérdés még: az Asus G-sorozat miért ajánlott jobban, mint a GL-sorozat?

Új hozzászólás Aktív témák