Új hozzászólás Aktív témák

  • Predator666

    aktív tag

    Sziasztok!
    Notebookot keresek, a válaszaim a standard kérdésekre:
    (1) Mikor venném: Most 2020 augusztus elején.
    (2) Összeg: Maximum 2000 dollár (660eFt), még pedig azért dollár, mert az USA-ba fogok (a tervek szerint) költözni augusztusban.
    (3) Felhasználás? Üzleti egyetemi képzésben fogok résztvenni. Alapvetően ezért üzleti felhasználás (heavy excel - komolyabb pluginekkel), kevés python programozással, ritkán videó/film nézés, esetleg alapabb játékok (CS:go, witcher, LoL - de ezek igazából nice to have-ek). Fontos, hogy jó fényereje legyen, mert parkban és napsütésben is szeretném tudni használni és fontos, hogy könnyű, hordozható legyen.
    (4) Játék: fentebb írtam, de nem létszükséglet egyáltalán
    (5) Kijelző: fentebb írtam, legyen elég fényes, hogy parkban is használható legyen. Alapból a kisebb laptopra mennék (14" vagy alatta)
    (6) Hordozás: Sokat. Mindennap egyetemre, azon belül is vándorolgatás, utazás külföldre akkor is. Utazás közben nem triviális a használat, de esetenként igen.
    (7) Operációs rendszer? Az egyetem teljes Windows támogatást ad (ingyenesen) szóval a laptopon jobb, ha nincs operációs rendszer, mert akkor azt a pénzt a hardware-be tudom rakni.
    (8) Tárhely mérete és típusa, memória, meghajtó, stb.: minimum i5 processzor (vagy ekvivalens AMD), tárhely alapból ssd-t szeretnék 256gb minimum, optikai meghajtó nem kell, memória minimum 8gb
    (9) Egyéb kívánság, speciális igények? HDMI portot szeretnék rá, illetve szeretném ha érintős lenne a képernyő. Kell legalább egy USB, amibe külső tárhelyet tudok rakni
    (10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Használt is, de igazából az a fő kérdés, hogy az USA-ban olcsóbbak-e az elektronikai termékek. Ha igen (és én úgy értem, hogy igen), akkor újat szeretnék venni az USA-ban.

    Ami plusz megfontolás, hogy javasolt a NEM MAC gép. Az alábbi gépeket javasolja az egyetem: Dell Latitude, HP ProBook vagy EliteBook és Lenovo Thinkpad. Nekem volt Thinkpadem és imádtam a billentyűzetét, meg a professzionális érzetét, illetve a trackpointot. Viszont nagyon megtetszett a Surface Pro tablet is. Valami olyasmi van a fejemben, hogy ideálisan egy tabletté alakítható notebookot vennék, aminek thinkpad billentyűzete van.

    Abszolút a Thinkpad felé hajlok, de valszeg nem vagyok pártatlan és ezért keresem a nálam ezerszer tapasztaltabbak tancsait. :)

    Van esetleg ez alapján néhány olyan notebook, amit jó szívvel ajánlanátok?

    [ Szerkesztve ]

    Kivettem, mert volt, kit zavart.

Új hozzászólás Aktív témák