Új hozzászólás Aktív témák

  • Pano

    addikt

    válasz B.Ricsike #159433 üzenetére

    Hali.

    Hát, megmondom őszintén annyi nagy és apró dologban térnek el, hogy nagyon hosszan lehetne sorolni miért éri meg jobban mondjuk egy thinkpad.
    Futtában talán nézzük az általános dolgokat, a te példád nézve. Nem csak a hardver teszi a notbookot, ez alapján mérlegelni kicsit olyan mint ha az összes 1.6-os motorral rendelkező autót egy kalap alá vennénk és egy árban kéne mozogniuk.
    Az első és legfontosabb, hogy vannak a konzumer notik (pl az általad említett inspiron sorozat) amit átlag lakossági emberek átlag igényeihez igazítanak, minél költséghatékonyabb gyártási költséggel. Ez annyit jelent, hogy komolyabb igénybevételeket nem bírják, anyaghasználatuk jóval gyengébb és elég masszív tervezett élettartamuk van. Általában arra tervezik őket, hogy kibírják a garancia időtartamát és ennyi. Ha szerencséd van, csak utána kezdenek el széthullani (kiesni a csavarok, megrepedni a ház, a kijelző nyitogatásától eltörik a zsanér stb). Természetesen ez is függ attól, hogy te miként használod (fizikai szempontból, egy nap mennyit megy stb).
    Az üzleti és drágább szériák azért drágábbak azonos hardver mellett, mert (teljesség igénye nélkül:
    - Sokkal jobb anyaghasználat. Bizonyos thinkpadek esetén pl magnézium ház.
    - Komolyabb mérnöki munka van mögötte (kutatás, fejlesztés, stb). Az összedolgozó hardverek optimalizált kiválasztása és működtetése, minősége.
    - Alkatrész támogatásuk jóval hosszabb, így hosszabb távon is tudod szervizelni ha szükséges.
    - Sokkal jobb terméktámogatás jár hozzá: pl szerviz. Mondjuk helyszíni garancia és/vagy 1 munkanapon belüli javítás stb stb.
    - Jóval megbízhatóbbak, hosszabb távra tudsz velük tervezni
    - Jobb hűtési rendszerük van, ezáltal megint csak nő az élettartam és nem fő meg az öledben.
    - Egyéb olyan dolgok amik megkönnyítik vagy élvezetesebbé teszik a használatot: nagyon jó billentyűzetek, gigabit lan (dell esetében pl inspiron sorozatban csak 10/100-as LAN van), portok, dokkolhatóság, sokkal jobb kijelzők, touchpad... igazából típustól függően lehetne sorolni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák