Új hozzászólás Aktív témák

  • dannyl

    addikt

    Sziasztok. Egy ismerősöm szeretne egy notit. Segítsetek pls.

    (1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Mostanában
    (2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) MAX. 200k
    (3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Fifa 20-szal, meg új Sims-ekkel játszana párjával. Azért túl nagy igények nincsenek. Tehát nem FPS vadászat lesz. De egy dedikált VGA mindenképp kellene.
    (4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Lásd 4-es pont, + natív felbontással (gondolom a FHD kijelző talán nem nagy álom már a 200k-s vonalon.)
    (5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Az IPS viszont csak álom marad...
    (6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Lényegtelen kérdés, nem befolyásol a döntésben.
    (7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Win
    (8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Egy SSD mindenképp kellene. Addig nyújtózunk, amíg a takaró ér. Több terrás adattárra nincs szükség.
    (9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) Nem igazán vannak nagy igények. Szerintem amit tud egy ilyen noti, az kielégítő.
    (10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Új kéne, de használt, viszonylag sok garis is lehet normális helyről.

Új hozzászólás Aktív témák