Új hozzászólás Aktív témák

  • beach_boi

    friss újonc

    Sziasztok, laptopot nézek, és el vagyok veszve...
    Belátható közeljövőben (egy-két hónapon belül) szeretnék egy új laptopot venni(1), max 300k magyar pénzért(2), az egyik legnehezebb kategóriában:
    belépő gamer/workstation laptopok szegmensében.
    Elég széles spektrumon mozog, hogy mi mindenre szeretném használni, főleg programozásra (C++, szóval nem baj, ha van processzorerő, meg virtualizálási lehetőség), neten lógásra, illetve esetenkén végeselem modellezésre, és CAD-re(3). Mindemellett egy kis casual gaming is ha beleférne, az tök jó lenne, főleg nem annyira súlyos tételekkel, mint pl. KSP, AsettoCorsa, BeamNG. Kompetitív FPS pont nem izgat annyira(4). Nincs nagy tapasztalatom a különböző kijelzőkkel, nem tudom mekkora különbség van a különböző panelek között, én jobban szeretem a matt paneles laptopokat, és nincs külön igénye semmilyen érintőképernyős megoldásra, FullHD lenne az elképzelés(5). Ugyan utazás közben nem szoktam gépet használni, napi ingázásra jönne velem az egyetemre(6). Oprendszert személyesen tervezem intézni rá, számomra nem árképző (7), mint ahogy van egy sata3-as 1T ssd-m, amennyivel azzal bővíthető az adott gép, akkor az is mind1, egyébként 500Gb-től fölfelé(8).Nvidia gpu cuda magokkal plusz pont(9), meg ha nem fekete alapon piros az egész;
    Áfás számla nélkül a keretem csak 250K (10).

    Körbenézelődtem már a saját látókörömben, és ezt a három laptopot nézegettem (próbálok kevésbé a gamer kinézetű gépek irányában nézelődni):
    Acer Aspire 7 A715-75G
    ASUS X571GT
    Lenovo IdeaPad L340
    Kérdés, hogy ezek mennyire számítanak ipari hulladéknak ( amiket olvastam, azok alapján eléggé ), illetve milyen alternatíváik léteznek (az aspire egyébként eléggé tetszik, a fél fém házával, a Nitro 5(2019) -el kb azonos hűtésével)?

    Köszi előre is

Új hozzászólás Aktív témák