Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Farkassacred #162662 üzenetére

    Asust nem próbáltam még. Vázban nem kell erőbajnoknak lennie, csak lakáson belül használnám, nem hordoznám el kb. sehova, táskába nem lesz belegyömöszölve töltőstől meg mindenfélével. Billmániás sem vagyok, bármilyen billentyűzetet meg tudok szokni, magyar kiosztás sem követelmény, csak lehetőleg legyen ISO. A korrekt IPS FullHD kijelzőből nem tudok engedni viszont, pedig nem vagyok grafikus vagy ilyesmi, de film/videónézésnél is fontos, hogy normálisak legyenek a színek, min. 75%-os színtérlefedettség, de inkább közelebb a 100-hoz, és így 2020-ban, mikor már a kicsit is normálisabb mobilok évek óta FullHD IPS-sel jönnek, meg 100 GBP alatti monitorokban is van már normális FullHD IPS, nem akarok PC-n, sem laptopon 1366×768-as, meg 1600×900-as felbontással, meg TN panellal szenvedni, az már 10 éve is gáz volt. High refresh, HDR, 2-4K, 100:1-es hiperultrahúbazz-széles képernyő, és egyéb baromság nem kell, elég a 60Hz normál, kutya közönséges 16:9-es vagy 16:10-es FullHD IPS, de az tisztességes legyen.

    Használt laptopokkal az a baj, hogy többségében elavultak, meg azon belül is 99,999999%-ban lowres TN panelesek. Főleg, amik bővíthetők, azok 1-3. genes intelesek, a 4. gentől felfelé forrasztott, és az új Ryzen agyonveri őket mindenben, meg jó lenne már a 2-4 magos felállás helyett valami jobb, plusz a Vulkan-képes GPU-ból sem tudok engedni, lehet integrált IGP, de normális Vulkan support kell. Nem tudok egy 1000 éves, OpengGL 4.0, DX10-11-es csodával mit kezdeni, olyanom máris van, és nem fedi le az igényeimet. Ezért gondoltam mindenképp valami új laposra, ez a Ryzen 4700U szimpatikus is, de alig lehet itt a UK-ben kapni, meg akkor is csak 8 GB RAM-mal, meg a fene tudja milyen panellal, feltehetőleg valami szutyok TN, azért nem említik.

    A hűtésnek nem kéne problémának lennie, az új mobil U-s Ryzen elég energiatakarékos proci, nem melegszik durván, ahhoz nagyon el kell cseszni a hűtést, hogy valami ne tudja lehűteni. Pont a hűtés és az észszerű ár miatt nem gondolkodom 4600H vagy 4800H-ban.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák