Új hozzászólás Aktív témák

  • hallador

    addikt

    válasz SirRasor #163399 üzenetére

    Sajnos a Dell nem a gyenge Forint miatt ilyen drága, hanem azóta mióta kijött az e5450 (2015). Sajnos a magyar piac olyan mint az egyszeri mondás, tartja, (Az újszülöttnek minden vicc új) csak általában otthon nem tanulnak a hibáikból. Mikor egy manager meghallja, hogy Latitude, akkor lefossa a bokáját, hogy a Latitude, az a Latitude, igen az volt 2007 előtt amikor a Latitude valóban az volt ami (C,D széria), csak amikor a Dell elkezdte a Latitude 5000 sorozatot, na azóta folyamatos széria hibákkal rendelkezik ez a sorozat, az egyik, hogy a hűtési mindig szar volt amióta létezik a sorozat. (Az már mellékes, hogy az 5430-ig folyamatosan zsanértörésektől hemzsegett a széria, utána pedig minőségi gondok voltak vele) ez is csak azért van mert a másik probléma, hogy Magyarországon valami nagyon furcsa oknál fogva, ami mindannyian tudjuk mi (korrupció, de ezt nem mondjuk ki), annyiba kerül a sárnehéz műanyag Latitude 5000 mint egy EliteBook, hogy ez miért van most nem fejteném ki, na de a legtöbb manager, főleg az állami szférában kb annyira hülye mint régen volt az ideológiailag művelt munkatárs, ahhoz nem hülye, hogy például a forájdzsi által tolt Latitude 5000-et tolja (valaki megint jól járt), aminek a kategóriája a következő tulajdonságokkal rendelkezik:
    - asztalra tervezett kis- és középvállalati notebook.
    - Mely rendelkezhet a nagyvállalati notebookok, biztonsági, és szoftveres tulajdonságaival.
    - De nem rendelkezik, azok merevségével, tartósságával, és használhatóságával.

    Ennek volt köszönhető, hogy a keresztanyámnak van egy 5430-a 2014-ben vettem neki tökéletesen működik asztalon használja, miközben az egyik munkatársam 5 év alatt 3* cseréltette a zsanérokat (hidegszobázás, folyamatos kocsiban használat stb. ), mert ugyanezen a típuson tört mint a ropi, miért? Ja ilyet kapott mint rendszermérnök, mert hát ez üzleti, az, csak nem mindegy mire használják.

    Igen ám, csak, hogy a Latitude 5000 minőségben minimálisan jobb, a ProBook-nál, vagy a Vostro-nál, csak épp lehet bele újjlegyomat olvasót, valamint vPro-s processzort rendelni, de igazából komoly hordozásra pont annyira lesz alkalmas, mint a ProBook, vagy a Vostro.

    Ugye ezeket hívja a nagyvállalat, nagyvállalati titkárnő laptopoknak. Ugye Magyarországon több cégnél adnak Latitde 5000-eket olyan felhasználásra, amit egy valódi nagyvállalat esetében szóba sem állna egy 5000-essel, vagy egy ProBook 600-al, mert ott pontosan tudják, hogy ezek nem igazán fogják azt bírni, hogy hidegszobázunk, nem igazán bírják, hogy lecsúszik a kocsi üléséről a notebook, nem igazán bírják a hordozást stb.

    Lehet szépíteni azzal, hogy nekem megy meg a havernak, is 20 éve megy, csak a nagy számok törvénye szerint bizony ezek főleg asztali notebookok.

    Nagyon egyszerű miért, a Latitude 5000 mint a ProBook 600 simán csak műanyag, nem bírja a hordozás, mert nehéz, és nem lesz soha annyira merev, mint egy EliteBook.

    Az égnek áll a hátamon a szőr, amikor itt is használt Latitude 5000-eseket ajánlanak. Egy EliteBook esetében nagy eséllyel a fém merevítés miatt, nem nagyon lesz baj a vázzal, még azt mondom a ProBook 600 is jó, mert a HP-k esetében nincs probléma a zsanérokkal meg a házzal, de a Latitude 5000 sajnos nem ez.

    Na ehhez képest rohadt drága, és nem most lett az, hanem 4 éve az. Ave magyar nagyker.

    The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

Új hozzászólás Aktív témák