Új hozzászólás Aktív témák

  • Benőke

    őstag

    Sziasztok,
    ide is bedobom hátha valakinek van ötlete.

    1. Mikor lenne esedékes a vásárlás? - Idén ősszel tervezem. Nem sürgős.
    2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) - 500k ba szeretnék bele férni. Ebbe jó lenne ha táska egér, ilyesmik is beleférnének. De ha nem azt is túlélem. Nincs éles határ ha 520 lesz az is jó. 7-8 évre tervezem. Nem feltétlenül akarom elkölteni a keretet, felesleges ficsörök nem kellenek.
    3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) - Otthoni általános, office, némi programozás, közben zene, néha film, youtube, online meeting, tanulás
    4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? - Nem játszom
    5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? - 15"/ FullHD vagy felfelé, és IPS, fényes is oké, de matt előnyösebb.
    6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? - Lenne hordozva, lakáson belül, is menet közben is dolgoznék, repülő, vonat.
    7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) - Win x86/x64 sajnos muszáj. Amit használok ezt igényli.
    8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? - SSD 512 + / 16GB ram
    9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) - USB-A és USB-C legyen
    10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) - Csak új, valószínűleg külföldről veszem. Ár és billentyűzet miatt. (Sok nyelven levelezek és a Magyar nekem nem fekszik ehhez, és a nemzetközi angol sem. Cserélgetni meg nem akarom.)

    Üzletit szeretnék, de valahogy nem szimpatikus a kínálat. Dell -es voltam de a latitude 3 as széria nem nyerte el a tetszésemet. Van egy 3510. Megbántam kategória.
    5 széria hááát árban még jó, de annak is visszavágták a garanciáját az alapot.
    5 év re szeretném a garanciát is kiterjeszteni. HP Probook -ot nézegettem még.
    Kínai cégek nem játszanak, igen Lenovo sem. Ennyi pénzért nem szeretnék full műanyag házat.
    Ha valakinek vannak ötletei ne tartsa magában.
    Köszönöm :)

Új hozzászólás Aktív témák