Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz BigBlackDog #172943 üzenetére

    Én jobb híján elmentem. Elvárás volt a sok memória, magas órajel, sok mag (azaz H-s processzor), ezekből kifolyólag a hatékony hűtés, minél csendesebb hűtés vagy akár passzív működés idle-ben (vagyis fejlesztés közben), ahonnan rövidebb, 1-2 perces fordítások alatt sem megy át porszívóba. A gép főleg dokkolt állapotban van használva rendes perifériákkal, lakáson belül kicsit többet, lakáson kívül keveset van hordozva, és szerettem volna az USB PD töltést is megcélozni.

    Két út volt, magasabb kategóriás gamer laptop jó építési minőséggel, fémvázas belső felépítéssel és jó hűtéssel, amihez kapok egy teljesen felesleges játékra jó dPGU-t, vagy egy Zbook (mintha a Fury sorozatot néztem volna azon belül, de most lusta vagyok visszakeresni), amihez kapok egy teljesen felesleges, CAD-re jó dGPU-t. Az előbbiekhez tele volt a net a szóba jöhető modellek mindegyikéről részletes szöveges és videós tesztekkel, az utóbbihoz szinte semmi teszt, a felhasználási területhez pedig semmi teszt.

    Így végül egy G14 lett a vége, amit lekapcsolt dGPU-val használok. Üzemidő egész napos, hűtés kussban van a sok perces fordításokat kivéve (akkor sem vészes, mert a dGPU lekapcsolásával 75 W-nyi tartalék van a rendszerben), a 144 Hz-es kijelző forrásszöveg görgetése közben is jól jön, ha nem dokkolva használom éppen (görgetés közben is olvasható marad a szöveg), a billentyűzet nem rossz (mármint érzetre, kiosztásra az ANSI Enter sokaknak lehet problémás), a touchpad bénácska, a 100 W-os USB PD támogatás nagy pirospont, mert ha ritkán hordozom a gépet, akkor egyetlen kisméretű töltővel el van intézve a laptop és a telefon is (a laptop saját 180W-os töltője ugyan szolidabb méretű, de akkor is féltégla), az RJ-45 hiánya fekete pont, elviselnék még egy M.2 slotot, a 3 év garancia céges vásárlásra is vonatkozik. Körülbelül fél év elteltével úgy érzem, hogy jól döntöttem, ebbe a garanciális ügyintézés tud esetleg belerondítani, amire remélem, nem kerül sor.

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák