Új hozzászólás Aktív témák

  • Phobos1988

    csendes tag

    Üdv szeretnék segítséget kérni, íme az igények:

    1. Mikor lenne esedékes a vásárlás? Lehetőleg minél hamarabb
    2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 300k a plafon, jó lenne ha olcsóbb lenne.
    3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) általános felhasználáson (net, szövegszerkesztés, egyéb munkák) kívül filmnézés valamint fotó, zene és videó szerkesztés abszolút hobbi szinten, kedvtelésből. Nikon programja, GIMP, Audacity, openshot és ezzel egyenértékű, szóval inkább a free licence programok, a fizetős vagy a lopott cuccokat meghagyom másoknak :) a daVinci Resolve szerintem nem ez az árkategória, de szeretném ha nem lenne igazam :)
    4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem igazán lenne használva játékra, max nagyon ritkán, régi címek, azt is mindegy milyen settings-en szóval nem mérvadó
    5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Lehetőleg nagy, 15.6 vagy afölött. IPS, matt. Oled nem fontos, bár nem mondok rá nemet, de az ársáv nem feltételezi hogy ez reális elvárás legyen. Inkább az erősebb belső tulajdonságok mint Oled.
    6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Nem lesz hordozva, ha mégis, utazás közben nem lesz használva. Minél nagyobb, vastagabb, strapabíróbb jobb nekem, nem számít a súly vagy az akku kapacitása. (Nincs hely asztali PCnek, elpakolhatóság miatt fontos a laptop, a felhasználási igények sem túl hatalmasak a részemről)
    7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Windows
    8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? 512SSD jó lenne, de ami az árba belefér
    9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) egyszer valaki azt mondta nekem, hogy "csakazintel... mert a többi gyakrabban hibásodik meg." ez igaz lehet? Egyébként nincs márka elkötelezettségem, nekem a masszív működés és a megbízhatóság a fontos. Egyébként ami az árba belefér, akár a szokásostól eltérő megoldás is érdekes lehet (korábban említett külső dedikált videokártya thunderbolttal, ha minden összetevővel benne van az ársávban)
    10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
    Elsősorban új, de szívesen meghallgatok minden lehetőséget.

    Köszi

Új hozzászólás Aktív témák