Új hozzászólás Aktív témák

  • Dr. Akula

    félisten

    válasz kress #176364 üzenetére

    "Full muanyag, ossza-vissza hajlos fele, a felnyitasnal erezni ahogy az egesz also resz "csuszkal" az illeszteseknel."

    Ezt szokták mondani a T-s Thinkpadekre is, ellenérvként az aluházas gépek mellett. Igen, még a magnéziumötvözetes műanyag is hajlik. Csak épp visszafele is, nem marad úgy horpadt állapotban, mint a fém! A burkolat lényege a beltartalom védelme, sokkal jobb ha van ami el tud nyelni erőhatást, és nem törik. Itt egy videó az elődjéről, azért van ott vastagság, nem tejfölöspohárból készült. Viszont te 5-ös sorozatot vettél, ami nyilván azért olcsóbb a 7-esnél meg a 9-esnél, mert nem ugyanazt kapod. Pl. magnéziumötvözet helyett csak sima műanyag, de mint látjuk a videóban, ez inkább a régi Thinkpad R féle, vastagabb műanyag. Ennyi pénzbe ennyi fért bele, több pénzért van még feljebb.

    "A hutese is nullanak tunik, egy sima 480p youtube video alatt mar porog mint allat meg melegszik is, siman kezzel nezve."

    Ha megnyugtat, a Thinkpad T 14 Gen 2-nek is. Ugyanaz a 11. gen hardver van benne, és mivel ez APU, tehát CPU + IGP egybeintegrálva, valószínűleg lokálisan hamarabb túlmelegszik, ezért kell neki a jó hűtés. Nem az a baj ha bekapcsol a venti, hanem ha leolvad. Így viszont nem. Tegye csak a dolgát, azért van.

    "az usb-c tolto port nekem nem tunik hosszu tavon megbizhatonak, folyamatosan feszul a tolto kabel miatt stb"

    A Type C a jövő, ezt KELL mindenre rakni, még az iPhonera is, hiába kapálózik ellene az Apple. A telefonoknál már évekkel korábban meglépték mindezt, amikor Kína parancsba adta az oda exportálni szándékozóknak (és mivel nem akartak kétfélét gyártani, a világ többi része is azt kapta). Valóban kevésbé masszív, mint a köralakú csati, de ezen nem lehet változtatni, az új gépeken egyre inkább nincs is más. Feszülni viszont biztos nem ettől feszül, hanem mert rövid a madzagod, és messze van a konnektor, ez ugyanúgy feszülne körcsatival is.

    Az U sorozat az ultrabook, ahol az összenyomorgatás, laposság, dizájn a lényeg, így kevésbé masszív, mint ugyanaz E-ben. Viszont ott sima műanyaggal nem, csak magnéziumötvözettel találkozhatsz, ami kompenzál. E-ben is van ami magnéziumos, csak nem az 5-ös széria. Tudtommal a 7-es már az. Az E736-ban még biztos az volt.

    Szóval nem látom hogy átvertek volna.

Új hozzászólás Aktív témák