Új hozzászólás Aktív témák

  • Preferia234

    csendes tag

    Sziasztok!

    Laptopvásárlás előtt állok. Jelenleg egy HP Elitebook 840 G1-ez használok nagy elégedettséggel, kb 5 éve vettem felújítottan, de úgy látszik, a napi 8-10 órás igénybevétel alatt elkezdett megöregedni, lelassulni, furcsán viselkedni. Várható, hogy néhány hónapon belül új laptop után kell néznem.

    1. Mikor lenne esedékes a vásárlás? Nem sürgős egyelőre, a következő félévben.
    2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 170 ezer forint fölé nem szeretnék menni. Egy 10%-ot rá tudok adni, ha az jelentős minőségbeli ugrást eredményez.
    3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Elsősorban irodai programok (word, excel, pdf kezelő, sok nyitott ablakos böngésző) egyidejű használata munkára, kis részben filmezésre, még kisebb részben játékra.
    4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Alapvetően 7-10 éves stratégiai játékok, pl Tropico 5, közepes vagy az alatti felbontás. A jelenlegi laptopom minimum beállításokkal tudja futtatni a Tropico 5-öt (Intel HD Graphics 4400 kártyával), így talán ez nem túl irreális elvárás.
    5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 14 inch nél nagyobbat nem szeretnék, a többi lényegtelen.
    6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Sokat lesz hordozva, néha utazás közben is lesz használva. A hosszú akkuidő előny, de nem létfontosságú.
    7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Windows
    8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? Legalább 250 Gb tárhely. A többihez annyira nem értek, de feltételezem az SSD előny, de HDD is megteszi. RAM tekintetében nincs specifikus elvárásom, de mivel a jelenlegi laptopom 8 gigás, annyi legalább kellene szerintem. De nem értek hozzá.
    9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) HDMI fontos lenne. Mivel sokat lesz trópusi klímán használva a gép, fontos, hogy bírja a meleg, párás időjárást (gondolom ez hűtés szempontjából fontos). Kínai gyártó semmiképpen sem jöhet szóba, tajvani, koreai, japán, amerikai stb az megfelelő. Tehát bármi, csak ne kínai. Illetve mivel 4-5 évre veszem a laptopot, fontos a megbízhatóság. Egy jó igáslovat keresek :)
    10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Felújított is jöhet, sőt, preferált a jobb költség/teljesítmény arány miatt.

    Köszönöm a segítséget előre is!

Új hozzászólás Aktív témák