Új hozzászólás Aktív témák

  • Dhampir

    félisten

    válasz Bencus88 #19818 üzenetére

    A Dell az Ubuntut és a Red Hatet hivatalosan jól támogatja, de általában a nagyobb Linux disztribúciók (OpenSuse) is szépen futnak a Dell hardverein tapasztalatom szerint.

    Általában a dedikált videokártyák driverének telepítése jelenthet több munkát, a folyamatosan nagy fordulatszámon működő ventilátorok lecsöndesítése Linux alatt az i8kutils programmal lehetséges, amit Debian alapú Linuxon (például ilyen az Ubuntu) így kell telepíteni, ebben a leírásban egy Dell XPS M1330 laptopon történő installációt mutattak be.

    Halloween napján ingyenes volt a professzionális CrossOver program, azzal sok Windowsos alkalmazás egyszerűen futtatható Linux alatt is.
    Az ingyenes Wine program is megbirkózik néhánnyal, ebben az adatbázisban leellenőrizhető, hogy melyek az "out-of-the-box" futó, Windowsra írt programok. A Wine nem emulátor, hanem egy kompatibilitási réteget nyújt, de nem minden esetben működik hibátlanul.

    Egy másik program, a Wine-ra épülő és grafikus felületen könnyen konfigurálható playonlinux szintén nemcsak egyes játékokat, hanem a Microsoft Office programokat is viszi.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák