Új hozzászólás Aktív témák

  • Mauddip

    aktív tag

    Sziasztok, laptop vásárlás előtt állok, olvasgattam itt-ott a fórumban, első hsz-t is végigrágtam, meg az archivumokat és igazából nagyjából tudom mit is szeretnék, de azért hozzáértők véleményére is kíváncsi lennék.
    Először is szögezzük le, h Asus, Intel, és Nvidia pári vagyok, de kíváncsi vagyok még mit ajánlanátok emellett...
    A jelenlegi gépem (aláírásomban olvasható) "helyett" szeretnék egy laptopot, azért mert sokat utazgatom mostanában, és szükségem lenne a gépemre is, de mivel közel 15-20 kg, ezért buszon nem igazán tudom hazacipelni, a másik ok pedig, h az itthoni 1magos,1giga ramos gépem már nagyon haldokol, sok esetben szaggat még a youtube is, tehát az erősebb gépemet hazahoznám, a laptopot pedig a mindennapokban és a koliban használnám.
    Úgy vagyok vele, h ha már egy ilyen drága kütyüt vásárolok, akkor meg is érje az árát, sose voltam laptop párti.
    A keret úgy néz ki, h 200 ezer körül költenék rá, úgy értem, h akörüli árat néznék, és ismerősöm egy nagyvállalat által le tudná írni adóból, és akkor olyan 150-160 körül jönne ki nekem a végösszeg.

    Csináltam egy ilyen kis szűrést, hogy ezek nagyjából legyenek benne, amit bejelöltem bal oldalon. Nem tudom melyik márka lehetne a legmegbízhatóbb, nekem nagyon tetszenek az Asus laptopok, mind formailag, mind a szoftveres támogatásában, ezt szoktam meg az asztali gépemnél, ezért gondolkodom ebben a márkában, de a Dell és az Acer sem áll távol tőlem.
    A lényeg, h legalább i5-i7-es legyen, esetleg jobb lenne egy 4 magos bele, 4-8Giga ram (később is bővíthetem, de nem baj, ha már vételkor 8 van benne), a merevlemez mindegy igazából, de ahogy elnézem 1 terrást raknak mostmár a legtöbb i7-es változatba, a nagy kérdés pedig a videókártya... Szeretek játszani.
    Haveromnak nyáron vettem egy Asus-t, GT630-as van benne, egész jól viszi a legerőforrásigényesebb játékokat is, minimum Medium beállításokon. A HDMi port alapkövetelmény lenne számomra, amiatt, hogy rá bírjam kötni a tv-mre is. A képernyője legyen led-es, hátha a nagy fényerő miatt kevésbé zavaró, ha pl nyáron a napon használom, és nem tükröződik annyira.
    Operációs rendszer pedig nem kell rá. Elég ha FreeDos van rajta. ;)

    Ezt a két modellt néztem egyelőre ki magamnak:
    ASUS K55VJ-SX048D
    és
    Dell Inspiron 5520 HD Ci7-3632 8GB 1TB HD7670

    Megköszönném, ha valaki segítene dönteni, mégis milyen típus lehet a legmegfelelőbb számomra,
    és nem bánnám, ha több embertől is érkezne érdemi válasz a kérdésemre! :R
    Köszönöm, üdv ;)
    Kellemes ünnepeket mindenkinek!

    [ Szerkesztve ]

    Nikon D5300 | Gigabyte-Z490 GamingX | i5-10600K | GIGABYTE RTX 4070 Gaming OC | G.Skill DDR4 16GB/3200 TridentZ | LG 50" 4K Tv

Új hozzászólás Aktív témák