Új hozzászólás Aktív témák

  • icons

    addikt

    Üdvözlet!

    Ismerős keres gépet magának, 15,6 colosat, netezésre, filmre, játékra.
    Amit kinézett magának, az 240k körül van, tehát nagyjából 200-260ig ajánlanék neki. Ha rá tud költeni 260anat, akkor tudomásom szerint ennél nincs nagyon jobb választás (bár azt el tudom képzelni, hogy a 660M-hez egyszer kelleni fog az i7 (lejjebb írok róla, miért nem szeretem egyébként)

    Az első kérdésem az, hogy ez egy relative jó ház/váz/vagymi? Én anno az Inspiron 5050, stb kategáróiával találkoztam, amik szörnyűek voltak. A gond az, hogy nem tudom pontosan melyik szériák voltak azok, ezért minden Inspironnál megnézek egy halom tesztet :) Valaki fel tudna világosítani, hogy melyek voltak pontosan azok az eszméletlenül rossz minőségű notik? (amikbe ráadásul i7et is raktak, tehát király kis kazánok voltak a hozzá tartozó hangeffekttel:) )

    Amire én szoktam odafigyelni (ez alapján ajánlanék neki is, ha valami hülyeség, azt pls jelezzétek)
    - legyen i5ös (IBről van szó), i3 gyenge (ha jól tudom, pont az AC3az, ami megeszi a procit, sajnos a nem megfelelően megírt játékokhoz ennél jobb kell), i7-nél pedig általában nem bírják jól megoldani a hűtést, így hangos és meleg is lesz (AMDt preferálom, de Trinityt még mindig nem raknak értelmes notikba...)
    - vidkariból legyen minél jobb. Ennyi:) Általában itt szoktam összehasonlítani őket
    - RAMból kb teljesen mindegy, ha 2slotos, akkor a 4 vagy 8 gigát preferálom (6k max egy bővítés), a 6gigásat annyira nem szeretem (2giga szvsz hülyeség a gépekbe, előbb-utóbb kell az a 8)
    - képernyő: usertől függ. Ha 1366*768as, akkor jobban fognak futni a játékok, cserébe nyilván nem olyan szép a kép. Ha magasabb a felbontás, esetleg FullHD, akkor jóval szebb, de nyilván nem fognak úgy futni a játékok. Ezt sosem szeretném én eldönteni.
    - nyilván legyen minél több USB3.0, 2db már elég szvsz
    - gigás LAN
    - vinyó, akksi meg user döntése.
    lényegében azt hiszem ennyi

    Ha árban ugyanez marad, akkor a fentiek alapján inkább ezt ajánlanám. Lényegében a prociban tér el. Másban nem látok különbséget, és 30ezret szerintem ezen megéri spórolni (a memóriát 6ezres különbségnek számoltam).

    Köszönöm a válaszokat!

Új hozzászólás Aktív témák