Új hozzászólás Aktív témák

  • Zsombe

    senior tag

    Sziasztok!

    Elérkezett az ideje, hogy lecseréljem kissé korosodó Fujitsu Siemens Amilo Pa3553-as notebookomat. Az utód kiválasztásában kérném segítségeteket. Elvárások:
    - fő felhasználási terület gyakorlatilag mindenre: netezésre, munkára (elsősorban office programok futtatása), full HD filmek nézése TV-re kötve HDMI-n keresztül és nagy ritkán játszanék is rajta (leginkább StarCraft 2, Diablo 3, és a megunhatatlan Counter-Strike :DDD )
    - 15,6"-os kijelző, Full HD felbontás, mindegy, hogy fényes, vagy matt, lényeg, hogy szép és éles képe legyen (gondolom matt akkor jó, ha sokat használom a szabadban - de ez nagyon ritkán fordul elő)
    - CPU: i5 vagy i7 (nem tudom, hogy a 4 magnak milyen esetekben van jelentőssége), lehetőség szerint minél gyorsabb
    - legalább 8 GB memória
    - gyors winchester, legalább 500 GByte tárolókapacitással (az sem baj, ha SSD is van benne)
    - videokártya esetében is az igaz, mint CPU-ra: legyen minél erősebb

    A lényeg, hogy legyen megbízható és erős a gép, hosszabb tárva tervezem, így legalább 4-5 évet ki kell bírnia. Márka preferenciám nincs, bár a Dell és Lenovo tűnik szimpatikusnak. Van egy konkrét gép, amit kinéztem, de egyelőre nem kívánom leírni melyiket, nem szeretném a tanácsokat befolyásolni. :)

    És végül legfontosabb, az ár: maximum 300 ezer Ft-ot szánok rá, természetesen ha van ésszerű indok, hogy miért költsek esetleg +10-20e Ft-ot még, akkor azokat a javaslatokat is szívesen fogadom.

    Szerk.: azt elfelejtettem, hogy jogtiszta op.rendszerrel venném, Win7-tel vagy esetleg Win8-cal.

    [ Szerkesztve ]

    ''Élni annyit jelent, mint nevetni a halálon és belehalni a röhögésbe.'' - Boris Vian

Új hozzászólás Aktív témák