Új hozzászólás Aktív témák

  • KBear

    tag

    Sziasztok!

    Tegnap végül megvettem a Samsung NP350-est, köszönöm mindenki segítségét, aki tanácsot adott a végső döntés meghozatalában!

    A gép első blikkre szép, jó és kényelmes, főleg az eddig használt és mostanra ezer sebből vérző régi HP-hez képest. A win8-at, amit járt hozzá, még szoknom és tanulnom kell...

    Ha valakinek kérdése lesz ezzel a konfigurációva szerelt géppel kapcsolatban (pentium 970, hd7670m), annak szívesen válaszolok, segítek ha tudok.

    Az itt kapott tanácsok inspirálására (és némi utánaolvasás után) beszereztem a géphez egy SSD tárat is. Ezzel kapcsolatban lenne egy némileg off kérdésem, amit egy másik topicban is feltettem, de mivel az a nem igen pörög, gondoltam Titeket is megkérdezlek, hátha van valakinek tapasztalata, ötlete:

    "Sziasztok!

    Látom nem nagyon pörög a topic, de azért próbálkozom.
    Vettem egy Samsung NP350-es notebookot gyári win 8-al és ajánlottak mellé egy Samsung 128 GB SSD-, hogy ezzel hasítani fog. Vettem még egy külső HDD házat is (WinTech 3.0), hogy a csere után abba építsem be a HDD-t. Az eladó azt tanácsolta, hogy az első indítás előtt cseréljem ki a tárakat, és a külső házba pakolt HDD-ről telepítsem a win-t az SSD-re. Utoljára XP-t telepítettem egy asztali gépre évekkel ezelőtt, nincs nagy tapasztalatom, mindenesetre az eladó biztatott, hogy nem lesz gond, a win8 telepítése csak néhány kattintás.
    Sajna ez a módszer nem jött be, a csere után a gép nem kezdte el a telepítést, hanem errort jelzett. Visszatettem a gépbe a HDD-t és simán felment rá a win8. De én csak azért is szeretném azt az SSD-t valahogy belepakolni. Az SSD-hez adott négy képből álló (! :)) szerelési útmutató szerint, ha egy megfelelő csatlakozóval összekötöm a notebookkal, akkor a hozzá adott CD segítségével át tudnám migrálni a szoftvereimet, reményeim szerint a win8-at is. Közben a belefutottam a notebook recovery programjába is, ott is írva van, hogy pl. SSD-re lehet rendszermentést csinálni. CSak csatlakozóm nincs, amivel az SSD-t rá tudnám kötni a notebookra. Próbáltam a Wintech házba betenni az SSD-t, de nem jártam sikerrel, a leírása szerint valóban csak HDD-t kezel. Ráadásul a WinTech ház elvileg csak win7-ig írja a kompatibilitást. Létezik az, hogy win8 alatt nem fog működni és akkor kukázhatom (vistára rádugva kapásból települt a driver)!

    Szóval a nagy kérdés: Szerintetek mit kéne tennem, hogy az SSD bekerüljön a gépbe és rá tudjam operálni a win8-at valahogy a legegyszerűbb módon?
    Vegyek egy megfelelő csatlakozót, amivel az SSD-t és a notit össze tudom dugni és recoveryvel csináljak egy lemezmásolást rá, aztán mehet a HDD helyére? Vagy egy sima pendrivera/DVD-re csináljak recoveryt (helyreállítólemezt), rakjam be az SSD-t a HDD helyyére, majd próbáljam meg azokról arról a rendszert újrarakni (Pendrive-ról is be tud bootoltathatom?)? ESetleg próbáljam kicserélni a WinTech házat egy olyanra, ami SSD fogadására is alkalmas és akkor nem kell külön csatlakozót vadásznom?

    Ha valakinek van tapasztalata, esetleg ütközött már hasonló problémába és talált rá megoldást, akkor kérem segítsen!"

    kbl2112

    XBOX (360, ONE) gamertag: KBear2112

Új hozzászólás Aktív témák