Új hozzászólás Aktív témák

  • Spiggy

    csendes tag

    Sziasztok!

    Fontolgatom, hogy jó öreg, még anno Sulinetre vett (tehát kb. 10 éves) asztali gépemet lecseréljem. De nehezen tudom kitalálni, hogy mégis mit keressek.

    Ami egyenlőre biztosnak tűnik, hogy laptopban gondolkozok, amit többnyire otthon, dokkolóval, külön monitoron (néha duallal), billentyűzettel használnék...

    ...de mire is..

    Elsősorban tök átlagos célokra, mint internet, word, excel és társai. Azonban ritkán szeretnék tervező szoftvereket használni. Elsősorban Inventort (2010-2012 közöttit) (és AutoCAD). Nagy ritkán, ha melóhelyen nem tudok egy-egy tervezési melót elkezdeni, befejezni, akkor szívesen csinálnám inkább itthon, mint bent maradni. Nyilván ehhez erős gép kell, de nem akarok csak ezért atom gépet venni, mivel ez a tervezési téma max 1-2 alkalom lenne havonta, és azért elviselem, ha nem a leggyorsabb, akadás mentes. Persze nem akarom azt sem, hogy egy egyszerű pl. csapágyazott tengelyt ne tudjam kétszer körülforgatni a tengelye körül..

    Emellett nem baj, ha játékok elfutnak rajta, de ez nem alapkövetelmény, a grafikus témának inkább az Inventor fele kellene hajlania. Mindenféleképpen egy 120Gb-os SSD-t szeretnék a belső vinyó helyett, és USB 3.0-ás külső vinyót használnék (az már úton is van).
    A kerek nagyon maximum 200k, és csak teljesen új verzióban gondolkoznék, amiről számla van.

    jah igen, amikor nem "asztali" gépként használnám, akkor kizárólag net, levelezés menne a gépen.

    Előre is köszi, ha valaki tud nekem segíteni, nem szeretnék belefutni, hogy nem olyan gépet veszek, ami megfelelő, mivel a laptopot se szeretném 2 évente cserélni :-)

    Köszi.

Új hozzászólás Aktív témák