Új hozzászólás Aktív témák

  • Borote

    addikt

    válasz brumi1024 #33694 üzenetére

    "(a 45W-os i7-ek sem fogyasztanak alapjáraton többet, mint a 35W-os i3-ak és i5-ök), " - ezzel nem értek egyet, a TDP az csak egy szám, a tényleges fogyasztás szemszögéből irreleváns. Az i7QM ténylegesen többet fogyaszt alapjáraton (ha jól emlékszem úgy 2W-tal), mint a 2 magos társaik.
    Ez azon egyszerű okból fakad, hogy 3 dolog határozza meg (nagy vonalakban) a fogyasztást:
    Feszültség (ezzel négyzetesen arányos, és nincs kizárva, hogy ULV esetében ténylegesen alacsonyabb is), órajel (ezzel egyenesen arányos), ás az architekturális komponens (ami azonos gyártástechnológia mellett a használatban lévő tranzisztorok számától függ, ami i7QM esetében ha nem is duplája, de sok részegységből kétszer annyi működik egyszerre).

    (#33700) premete: azért fogyaszt(hat) kevesebbet az ULV processzor (erről sajnos nincsen konkrét perdöntő információm), mert azonos órajelen alacsonyabb feszültségen üzemel. Ebben a felvetésben persze elég nagy a "talán" faktor.

    (#33698) sziszi89: a nyers teljesítménybeli különbség gyakorlatilag aránypárokkal számolható (megfelelő hűtést feltételezve mindkét esetben), viszont felhasználói szemszögből már sokkal kisebb, rendkívül felhasználás függő. Könnyen előfordulhat, hogy észrevehetetlen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák