Új hozzászólás Aktív témák

  • Thocy a ZAGY

    tag

    válasz BBéci #46311 üzenetére

    Ez megint csak egyéni ízlés kérdése. Én is tettem már egymás mellé fényes és nem fényes kijelzőt. Tény, hogy a fényesen általában valóságosabbnak tűnnek a színek, de engem ez nem kárpótol a tükröződésért. 95%-ban beltérben használom a gépet, mégis zavar, ha tükröződik. Másrészt nem foglalkozom olyan tevékenységgel, ahol ez kimondottan számítana, így bátran maradhatok a matt panelnél.

    A billentyűzet kérdése sajnos nagyon is fontos manapság. A legtöbben, akik valamilyen produktív tevékenységre is használnák a gépüket (legyen az csak egy egyszerű szövegszerkesztés), azoknak elsődleges fontosságú egy jó nyomáspontú és kialakítású billentyűzet, amit a legtöbb mai laptop tervezésénél nemes egyszerűséggel feláldoznak az olcsóság/kinézet oltárán. Jó tíz éve még annyira ez nem volt jellemző (igaz, akkoriban 120-130 ezer volt az alja az áraknak, miközben nem keveset inflálódtunk azóta, szóval mai árakon ez inkább 180-200 ezres kategóriának felelne meg), de aztán elkurvultak a gyártók és ma már a 200 ezer alatti kategóriában nem keveset kell vadászni egy használható billentyűzetet (talán a Dell/HP/Lenovo trió kisvállalati gépei ütik meg az én mércémet azok közül, amik még éppen beleférnek ebbe a keretbe, az új Fujikat még nem volt szerencsém tapogatni).

    Az operációs rendszerek terén pedig már több fórumtárs is kimondta az igazságot. Egyrészt sokaknak van legális licensze (korábbi dobozos, win, esetleg valamilyen tanár/diák stb, konstrukcióban), másrészt még mindig nagyon sokan kalózkodnak. Szerencsére egyre többször találkozom olyannal - nyilván azért ez még a felhasználók töredéke -, hogy legális Windows hiányában akár idős emberek is képesek megbarátkozni valamelyik Linux disztribúcióval (a környezetemben jellemzően Ubuntu, OpenSuse), mert alapvetően minden jellemző tevékenységüket kiválóan lefedi. A laptopon nekem is Ubuntu van (7.10-es verzió óta, köszöni szépen, jól van), mert szerencsére a munkámhoz megfelel. Így viszont miért is fizetné ki a többség az előre telepített Windows árát? Az mondjuk tény, ha szüksége van rá és más legális lehetősége nincs, akkor ettől függetlenül megéri az előre telepített Windows az árát.

    [ Szerkesztve ]

    A legtöbb ember nem jut el a ''Miért pont Én?''-től a ''Miért ne?''-ig.

Új hozzászólás Aktív témák