Új hozzászólás Aktív témák

  • alex89

    senior tag

    Sziasztok!

    Édesapám 50. születésnapjára szeretnék egy notit venni. Ez ugyan nem egyértelműen, de jelen esetben azonban mégis előrevetíti azt, hogy korából adódóan nem egy technikai zseni.
    Alapvetően általános felhasználásra kellene neki a gép, internetezni, emailt intézni, nyomtatni scannelni, fényképeket kezelni tárolni stb... ebből kifolyólag a legalsó kategóriát szemeltem ki számára, hiszen az előbb felsorolt dolgokra ezek a gépek is tökéletesen alkalmasak ami a hardwaret illeti(szerintem). Feltételezem itt is mint szinte minden műszaki cikknél nem érdemes a legolcsóbbat venni és jön az általános érvényű mondás miszerint "kicsivel többért sokkal jobbat kapni.." viszont, ha még ahhoz is rakok egy kicsit akkor még sokkal jobbat kapok... és így tovább 300e-ig meg sem állva :D Tehát a keret 110-120e ft körül(operációs rendszer nélkül).
    Méretben a szokásos 15,6"-ra gondoltam (kisebb nem kell), legyen benne optikai meghajtó, min 4gb ram(még jobb lenne 6gb), sima win 7 lesz rajta és otthoni gépkén fog üzemelni hálózatról, így az akkus üzemidő kevésbé mérvadó.
    Két lényeges kérdés adódik tehát, egyik a hardware vonalon merre induljak. Intel vonalon: Pentium B960, 2117U, 2020M esetleg (butított?) i3-3217U 1.8ghz még beleférhet. Fogalmam sincs pl ezek, hogy viszonyulnak egymáshoz "erőben" :F AMD vonalon: A4-4300M, A6-4455M, A8-4500M is beleférhet esetleg.
    Másik és talán leglényegesebb kérdés a márka, fogalmam sincs ezen szegmensben melyik megbízhatónak, pl hallottam olyat, hogy a lenovo valami gagyi nem abs műanyagból van és idővel elrepedezik széttörik...(lehet egy nettó baromság, nem tudom), a lényeg, hogy hasonló problémába nem szeretnék belefutni. Tehát inkább legyen megbízható, mint szép/vékony designos.
    Pár dologra válaszolva felsorolás szerűen ami kimaradt:
    most lenne esedékes a vásárlás, járték nem lenne de ha mégis (öcsém jóvoltából) akkor talán érdemesebb amd vga-val szerelt verziókat nézni ha jól sejtem, kijelzőből szerintem inkább a matt(jobban látható?), ssd most még nem talán 1-2 év múlva akár odd helyére ha máshova nem fér, webkamera előny de nem feltétel, új gép jöhet szóba csak lehetőleg minél több garival.

    ui.: A T-vel kezdődő és esco-ra végződő áruházban jelenleg van egy lenovo g580-as nevezetű ketyere, canon multifunkciós nyomtatóval(tudom béna de pont jól jönne), táskával, egérrel, nekem 105e- ft-ért elhozható lenne. :U

    [ Szerkesztve ]

    ''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''

Új hozzászólás Aktív témák