Új hozzászólás Aktív témák

  • Borote

    addikt

    válasz Whysperer #53368 üzenetére

    Ilyen látókörrel nem is fogod érteni - egyébként pont hasonló gondolkodásúakra tökéletesen alkalmazható az i marketing :)

    És hogy miről van szó: az i szám azt jelenti, hogy az adott CPU szérián (vagy családon, ahogy tetszik) belül milyen helyet foglal el a processzor.
    Kezdve az Y szériával, U-ból és M-ből is egyaránt van i3, i5, i7, sőt, még Pentium és Celeron is. Ezek a jelzések nem azt jelentik, hogy ha a gépedben Pentium van, akkor az semmire sem jó, ha pedig i7 van benne, akkor szivárványt fosik a teljesítménytől, csupán annyit, hogy a többi hasonló szériás CPU-hoz képest milyen helyet foglal el, milyen egyéb funkciókra lehet számítani.

    i7-ből kizárólag a QM, XM, MQ, HQ verziók azok, amik 4 magosak.

    " 7670 mellé meg az erős CPU" - annak semmi értelme. De annak sem lenne értelme, ha a 8850M mellé betennének egy i7-et, mert a gép hűtése nem bírná - vagy nem 200 ezer forint lenne.

    Az meg megint más kérdés, hogy kinek és mekkora szüksége van egy 150-200 ezer forintos consumer gépbe egy olyan négymagos processzorra, amitől csak drágább lesz, de cserébe a hűtése sem fogja bírni.
    Kicsi pénz, kicsi foci.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák