Új hozzászólás Aktív témák

  • _seth_

    veterán

    (1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
    -Szeptemberben
    (2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
    -400e forint körül
    (3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
    -ArcGis program futtatása a cél minél gyorsabban
    (4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
    -Játék nem fő cél mindenesetre olyan gépet szeretnék ami vga fronton is elég erős, hogy ha mégis felrakok egy új játékot ne legyen gond vele.
    (5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
    -Ennél az összegnél már mindkettő.
    (6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
    -Jó lenne még akkor is ha csak az optikai meghajtó helyére beépítőkerettel tudom betenni, ha esetleg 2 merevlemez hely lenne a gépben az lenne a legjobb.
    (7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
    -15,6-17,3 között kellene, amennyiben van olyan nem túl óriásira tervezett (széles keretek, vastag gép) 17.3-as noti az is szóba jöhet. Felbontás FHD lenne a legjobb.
    (8) Notebook tömege?
    -3,5 kiló max.
    (9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
    -Lehetőleg vele (win7-8) de ha nincs hozzá az sem baj.
    (10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
    -Memória 8 gb a minimum de inkább 16 gb lenne a legjobb. Optikai meghajtó nem feltétel ám ha csak annak a helyére lehet berakni SSD-t, hogy 2 háttértár is legyen akkor igen. HDD minimum 750 de inkább 1 tb, vagy ha alapból SSD van benne akkor 256 gb.
    (11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
    -HDMI vagy más port amivel a képet tv-re tudom kötni, kártyaolvasó, webkam-mikrofon sem árt de az úgyis van már mindegyikben. Láttam olyat is aminek a kijelzője touchscreen, érdekes dolog lehet, még ha nem is használnám ki az sem lenne rossz. Masszív burkolat, lehetőleg fém. Numpad mindenképpen kell. Sztereó hangszórók (hülyeségnek tűnik de a jelenlegimben csak egy van...). Megjelenésében a macbookhoz hasonló gép lenne az ideális, a 7737-es dell is ilyen pl.
    (12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
    -Igen.
    (13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
    Dell 7737-es sorozatot néztem eddig, sajnos pályázaton keresztül lesz beszerezve közbeszerzéssel tehát bolti ár + nem kis árrés.
    (14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
    Kizárólag új, sőt ha lehet 2 év a minimum gari ami legyen de 3 lenne a legjobb és úgy, hogy ezt nem bővítéssel külön kell megvenni.

    [ Szerkesztve ]

    Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Zalman N5 OF - DeepCool AK620 - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN

Új hozzászólás Aktív témák