Új hozzászólás Aktív témák

  • KilgoreTrout

    senior tag

    Sziasztok,

    200.000 forintig keresek laptopot, munkára, hasznátlan de garanciával. Jelenleg egy HP 8440p-t nyúzok (1600x900-as kijelző, i7-620m, nvs3100) aminek nemsokára lejár a garanciája, így úgy gondoltam lecserélném. A problémám az, hogy jelenleg kb. hasonló teljesítményű (max. pár százalékkal gyorsabb) üzleti gépek vannak csak a belőtt árkategóriában. Tényleg ilyen keveset fejlődött a számítástechnika az elmúlt két és fél évben?

    Mikor a jelenlegi gépemet vettem, az jelentős ugrás volt az előtte lévő Thinkpadhez képest (core2duo > i7, gma950>nvs3100), kb 80.000 forinos árkülönbségért, most meg azt látom, hogy tudok egy 15%-kal gyorsabb gépet venni, aminek ráadásul kisebb felbontású a kijelzője is (pedig ha jól tudom legalább 2 generációváltás volt legalábbis processzor fronton)

    Mi ennek az oka? Sajnos kell a vas (Adobe programok, gépészeti modellezés, esetenként renderelés).

    Mit javasoltok? Várjak még fél évet? Annyira már nem követem a hardverek fejlődését, de várható valami a közeljövőben, ami jelentősesn lejjebb nyomja a most 300-350ezres, hordozható de jó minőségű, valami erősebb videókártyával szerelt laptopok árát?

Új hozzászólás Aktív témák