Új hozzászólás Aktív témák

  • runner 125

    nagyúr

    válasz Rolli #62343 üzenetére

    Ezt a részét már többször kitárgyaltuk, de akkor még egyszer:

    A feltűnően olcsóbb és teljesen más konfigokat forgalmazó üzletek nem hivatalos magyar disztribútoroktól szerzik be az árukészletüket, hanem ilyen olyan úton, szürkeimporton keresztül, külföldről.

    Ebből következik az egyik gondolat, h a billentyűzet nyelvét h tudják hackelni. Persze van olyan külföldi disztri, aki meg tudja oldani h magyar lokalizációval küldje, de van aki nem. Ekkora jön a szitázás, vagy a bontogatás - bill csere, leggányabb esetben a matricázás.

    A másik talán legfontosabb garanciát érintő tény: Tőlünk nyugatabbra évek óta standard szokás, h a márkától függetlenül a gépeket 1 év gyártói garanciával kínálják a disztrik. Az-az, egy külföldi forrásból érkezett notebook esetén hiába van Mo.-n 2-3 év gyári garancia, a hivatalos szerviz 1 kattintás után látja SN-ből, h mely régióból származik a gép és nem lesz hajlandó 1 év után garanciában megcsinálni. Így postázhatod saját költségen vissza a cégnek, vagy a külföldi szerviznek.

    Természetesen mindenkinek szíve joga, h hol költi el a pénzét, senki nincs kötelezve, h Magyarországon bejegyzett, hivatalos partnerektől vásároljon gépet, de a garanciális ügyintézés kockázatára akkor is fel kell hívni a figyelmet az efféle shop-ok esetén.

    "Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák