Új hozzászólás Aktív témák

  • DaNeE9411

    csendes tag

    válasz adDis #67601 üzenetére

    Üdv!

    //SZEMÉLYES VÉLEMÉNY NYILVÁNÍTÁS IS RÉSZBEN!

    3-4. pont

    Az i5-ös verzióval szerelt N550JK bőven alkalmas még a mai játékok futtatására is, akár FullHD felbontásban, ultra grafikán, tehát ebből a szempontból tuti hogy nem lesz probléma.

    6. pont

    Egy kicsit hosszan válaszolok az SSD-s "problémára", remélem nem gond :)

    Én is most tervezek vásárolni laptop-ot ha minden összejön, fősuli végett. Én az ASUS N550JK szériával szemezgetek már régóta, hál' isten már kezdenek bejönni a magyar piacra az i7-es verziók is. Történetesen én az ASUS N550JK-CN256D vagy CN060D-t néztem. Sajnos mindkettő csak 5400RPM-es HDD-vel van szerelve. Azonban felvettem a kapcsolatot a foramax.hu webshoppal, ahol nagyon készségesen találtak a problémámra megoldást. Létezik úgynevezett m.2-es foglalatú SSD. Ez egy viszonylag új technológia, nem sok alaplapon, laptopban található még meg, azonban az N550JK-ban igen( az i7-esben tuti, az i5-ben is szerintem). Normál esetben ha nem lenne ez a foglalat benne, akkor tárhely bővítésre, illetve SSD használatara két alternatívád lenne:

    A) Mint már Te is írtad, HDD ki, SSD be. Hátránya hogy kevés helyed lenne.
    B) HDD marad, optikai meghajtó ki, helyére be az SSD. Hátránya: Nincs optikai meghajtó, illetve kell venned oda egy fedőlemezt.

    Ekkor jön képbe az m.2-es SSD. Ennek a csatlakozója, illetve a helye hasonlít a RAM-hoz. Sőt maga az SSD is hasonlóan néz ki. Azonban nem RAM foglalatot használ, hanem ezt a bizonyos m.2-es foglalatot. Tehát ezzel a fajta SSD-vel megmaradhat a HDD-d, mely alkalmas háttértárolónak, pl.: képek, filmek. Az SSD-re mehet az OP rendszer, programok. És még az optikai meghajtód is megmarad. Ez árban olyan kb. 25 ezer Ft pluszt jelent itt a foramax-nál a 120GB-os esetében(Kingstone).

    Ajánlom hogy vedd fel a kapcsolatot velük, hátha tudnak N550JK i5-ös processzorral szerelt verziót is szerezni vagy másik üzletet.

    7. pont

    Az N550JK egy FullHD felbontású IPS kijelzővel szerelt laptop, ellenben a HP-val ami csak HD+ kijelzős. Az IPS kijelző egy olyan technológia melynek segítségével a betekintési szög 178 fokos lesz. Tehát ha oldalról nézed a kijelzőt, akkor ugyanolyan minőségű lesz a kép, mintha szemből néznéd. Ez az egyik része. Az IPS azonban még arra is szolgál, hogy csökkentsék az un. válaszidőt illetve a színek "szebbé tételét" is igyekszik teljesíteni.

    9. pont

    Az N550JK egy új szériás modell, azaz 2014-es. Tehát egyenlőre(legalábbis a legutolsó információim szerint) a driverei csak WIN8.1 illetve WIN8.1 PRO-ra érhetőek el.

    Ha minden jól megy én pénteken rendelem meg tőlük.

    Remélem tudtam segíteni, ha kérdésed van, írj nyugodtan! :)

    Üdv! :)

Új hozzászólás Aktív témák