Új hozzászólás Aktív témák

  • tipuka

    addikt

    Sziasztok!

    Pár hete már követem a fórumot, amióta ide írtam, de mégsem tudtam még, hogy mit vegyek, főleg amiatt, hogy személyesen nem tudom hol a laposok nagy részét kipróbálni, különben már minden jó lenne és boldogságos.
    A lényeg:
    - most szeretnék lapost venni
    - új kellene, max 200k -+ egy-kétezer, használt esetén max 165k körüli a keretem. (használtra nem kaptam engedélyt tréáfázni), így szerintem az új lenne opció inkább nem?
    - olvasás/bluray filmek és sorozatok nézése/alkalmanként játszadozás, az 768p-ben lenne ilyen 3-4 éves játékok akkor is, mert ha itthon vagyok itt az asztali játszani.
    - minél minőségebbi a megadott összegbe, de férjen bele egy 740m/840m körüli vga, ha van valami átlagon felüli minőségi, amiről nem tudok, akkor megelégszek egy gyengébb 7670m körülivel is, nem akarok hordozható tojássütőt.
    - SSD-t szeretnék bele tenni később(ha olyan az ára, akkor most azonnal),
    - OS nem kell, mindegy a tárhely és a súly is, RAM-ból 4-6-8GB jó, ha van, meg ODD is.
    - tudom, hogy random kerülnek a kijelzők a laposokba, de attól még minél jobbat akarnék abból. :D egy matt 15,6" lenne az ideális, 760p elég, de ha annál nagyobb, akkor csak örülni tudok neki.

    Zárójelbe írom milyen speccel néztem, hogy átláthatóbb legyen és könnyen el tudjatok igazodni, ha van valami eltérés azt mellé írom.

    Néztem élőben:
    ○ a Lenovo Z510-et (8GB, i5-4200m és 740m-el), a kijelzőjén kívül minden nagyon tetszett rajta (nagyon keveseltem a fényerőt max-on is, illetve nem tűnt a legélesebbnek sem a képe), nem tudom van e rá sansz, hogy jobbal felszereltet kapok?
    ○ a HP Probook 450 G1-et (4GB, i3-4000m és 8750m), minden tetszett rajta nagyjából (kijelző, anyaghasználat stb), ha szőrszál hasogató akarok lenni, akkor a bill.-je nem annyira jött be, meg tehetnének más VGA-t is a drágább modellekbe.
    Néztem még neten:
    ○ a Lenovo M5400A-t ( u.a. a spec), de ezt még nem láttam élőben, képek alapján nagyon tetszik ez is.
    ○ a Lenovo IdeaPad Z50-70-t (8GB, i5 4210u <- bár ez gyengébb az "m"-eseknél, 840m-el), képek ez is nagyon tetszik, annyi az érdekesség, hogy ez fullhd panellal van, sajnos élőben nem tudom megnézni ugye.
    ○ a Lenovo Y510P-t (4GB, i4-4200M és 750m-el), ez tudom, hogy jó kasznis, de ODD nélkül, viszont nem lényeg, de világítós a bill. és erősebb VGA van benne ugye.
    ○ az Asus K551LN-XX31D (8GB,i5-4200U és 840m-el) - nem tudom, hogy ez a széria vállalható e, az X550 meg a hasonlókat tudom, hogy gatya az egész, volt amit én is már bontottam ki saját kezűleg és fogtam a fejem... inkább megkérdezem itt.
    ○ a Dell 3542 (4GB, i7-4510U és 840m-el)

    Használtban a 8570p tetszik, de 160k és egy HD3000 van benne ugye, azzal nem tudom mit tudok elindítani, de egy alap vga lenne benne, akkor olyat vennék legszívesebben.
    Tudom-tudom, akkor miért nem gyűjtők még 50k-t mellé... Mert most augusztusban kell, szeptemberben már késő.

    Ha ajánlotok valamit a miértet is szeretném tudni, felfogom, nem vagyok idióta. Az anyaghasználat érdekelne a legjobban elsősorban, de persze minden más is.Nem vagy elfogult semmilyen megoldás ellen sem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák