Új hozzászólás Aktív témák

  • Béci.

    csendes tag

    Heló, még nyár elején jártam itt, akkor még csak max 200-at szántam volna a dologra, de kiderült, hogy minimum egy asus n550jk kéne az igényeimhez.
    Sajnos ameddig totojáztam, hogy most ér-e nekem +50-t a dolog, szépen elhappolták az országból az összes nekem megfizethető változatot.
    Eddig vártam, hátha lesz újra itt, vagy ott, de miután már laptopszalonról is levették, jó lenne valmi b-terv :D

    A napokban feltűnt új, de szintén I5-ös N550 -en gondolkodok most, igazából azért nem ugrottam rá egyből, mert a látszólag semmiért ~255 a 230 helyett, és egyik itt gyakran ajánlott boltban sincs (usanotebook, notebook specialista, laptopszalon) nem tudom, hogy ez most valami szürkeimportos cucc lehet, amivel itt annyit rémisztgettek minket? :DDD
    A linken látott boltok alapján ez most legit? honnan lehet azt tudni, hogy ez tényleg egy itthon is elérhető verzió?
    Illetve ha a tapasztaltak/jól értesültek szerint inkább hanyagoljam, akkor milyen alternatíva van?

    Röviden (igazából hosszan :D ) ami tetszett az n550jk-ban ~ kb ilyesmit keresek:
    FULLHD IPS matt kijelző -ebben az árkategóriában önmagában csoda, de nagyon örültem neki, mert mind programozáshoz, mind CAdekhez minden pixel öröm (bár 15,6"-ban a HD+-t is elfogadnám)
    I5-ös, nem U-s proci, egyik kedvenc játékom pont egy-szál limites, ezért örültem annak, hogy egy erős 2-magos volt benne, azért a néhai renderért aminél jól jönne az I7 egyébként sem akarnám a tetemes felárat megfizetni (n550-es I7-est nem is tudom :( )
    GTX 850M - sajnos az a pénznyelő hülyeségem van hogy érdekelnek az új játékok, főleg DA3, Witcher3, majd új ME, stb (multi FPS hidegenhagy, szóval ismét nem kell erős 100 magos proci) nem is az a fontos, hogy ezek most húde kimaxolva menjenek, hanem az, hogy ha mást nem legalább a 2 éves gari végéig nyugodtan megbirkózzon minden friss gammel (de lehetőleg tovább) (és a mindenféle driver gondoktól, micro-stuttertől herótom van, ugyh amd/crossfire/sli -t hanyagolnám)
    Jó hűtés, persze a kategóriához képest, gondolok arra, hogy max terhelés alatt sem throttingolt, se nem alakult főzőlappá a burkolat -legalábbis ahány tesztet találtam, ezt láttam bennük- ennek megint nagyon örülnék, inkább mást adnék fel, de nem ezt.
    Valamint lehetőség SSD+HDD egyidejű beszerelésére, mind1, hogy alapból van-e benne, vagy ODD-s, vagy NGFF-es de valahogy mindenképp legyen lehetőég rá, ez megint "kötelező" nekem. (SSHD nem ér :D ) ráadásul alapból csak 500 GB-s HDD volt benne, ami nekem előny, mert se szükségem, se pénzem a terrás HDD-kre.

    Én magamtól ilyen árban semmi hasonlót nem találtam, a 250 sajnos már nagyon feszíti a keretet, gyakorlatilag az azonnali ssd-ről lemondva ennyi :D

Új hozzászólás Aktív témák