Új hozzászólás Aktív témák

  • Ren Hoek

    veterán

    válasz Tikakukac #74798 üzenetére

    Annyi fix, hogy a GPU korántsem jó mindenre. Inkább csak segít, gyorsít egyes folyamatokat.
    Pl A Premiere CS5.5-ben erre való a Mercury Engine:

    "some effects (complete list at the bottom of this post)
    scaling (details here)
    deinterlacing
    blending modes
    color space conversions"

    Nagyjából én semmire nem tudtam használni, mert ezek közül egyet sem használtam soha... Amit zenekari klippekhez használtam, az meg külön plugines volt, tehát eleve CPU-s render volt.

    Egy videó effekt real time gyorsítására:

    [link]

    A legújabb Premiere CC támogatja GPU-s encode-ot (bár erről nem nagyon találtam semmi kézzelfogható infót) tehát meggyorsíthatja a végső renderelést egyes formátumoknál. Quicktime, .h264 talán.
    Szóval nehéz kérdés, hogy kell-e igazából, és akinek kell, mert nagyon sok effektet használ sok layeren, nem csak full lineáris családi videókat vágokat, annak jól jöhet.

    Itt egy másik erősen marketing videó:
    [link]
    Csak ez meg Quadro-s...
    A Premiere CC már az AMD-s opencl megoldást is támogatja, elvileg az is gyorsít ezeknél az effekteknél, és talán a végső encode-nál is.

    Egy átfogó teszt kellene tényleg, hogy a laptopok gyengécske dVGA-ja, és pl egy Intel 4600 mennyire képes gyorsítani Premiere CC alatt mondjuk, mert az tényleg egy professzionálisan használható program és a legszélesebb körben támogatja az nVidia és AMD kártyákat is. Mostanában mindenki aki klippezik kb DSLR fényképezővel forgat, tehát valami ilyen 1080p-s anyag vágogatása kellene.

    HP Probook 450 G1 + Radeon 8750-el be tudok szállni, ha van időm. Esetleg az otthoni asztali Radeon R9 270X-el, és egy CUDA-s nVidia GTX 460-al.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák