Új hozzászólás Aktív témák

  • PandaMonium

    őstag

    válasz szabonagyur #82865 üzenetére

    "Amúgy linux alatt sincs baj az AMD támogatással."
    A támogatással lehet nincs, de maga a driver egy komplett bughalmaz, csomó alkalmazás el sem indul vagy teli van textúra hibákkal. Mármint a zárt driver. A nyílt általában stabilabb de teljesítményben jelentősen elmarad, így hiába a jobb IGP mint ami az Intelekben van, teljesítményben ugyan ott lesz az ember vagy még hátrébb. A hibrid grafikát pedig totál el lehet felejteni, de persze ez csak akkor fontos ha dedikált kártyáról beszélünk.
    Ezzel szemben az Intel-nél az open source driver teljesítményben és stabilitásban is eléggé toppos, majdnem hozza a Windows-os closed driver teljesítményét és még lehet stabilabb is annál.

    Ha meg ugye figyelembe vesszük a dedikált kártyákat akkor az Nvidia-nál a legjobb a helyzet mert hosszú évek múlva is támogatva lesznek a kártyák (a G8x, G9x és GT2xx GPU-knak most droppolták a támogatását és azok ha jól emlékszem 2007-es kártyák), totál stabil a closed source driver, annyi, hogy ahogy fölöttem írták régebben volt egy kis baki, hogy az újabb kernel verziókkal nem akart menni de ezt rövidesen javították és azóta is nekik a legjobb teljesítményre és stabilitásra is a drivereik - ha jól emlékszem ugyan azt a kódbázist használják a windows-os és a linuxos drivereikhez minimális eltérésekkel -, sőt, még a hibrid grafika is működik bumblebee-vel. Sajnos kevés a jó üzleti gép dedikált Nvidia kártyával, vagy amiben van az drága.

    Csak gondoltam leírom az aktuális helyzetet ha már szóbakerült a téma, (sajnos) túl sok embert úgy sem fog érinteni a Linux-os driver support.

    What I cannot create, I do not understand

Új hozzászólás Aktív témák