Új hozzászólás Aktív témák

  • juharsirup

    csendes tag

    válasz adamssss #36741 üzenetére

    Igényelhetsz saját domaint és tárhelyet, ide WordPress blogmotort tudsz felrakni. Ez évente 4-10 ezer forintodba kerülne, a tárhely méretétől is függően (1-5 GB). Körülbelül fél óra alatt felszedhető az infó, ami az induláshoz kell, de az ismerősi körödben is biztos van ilyen, aki tud segíteni 3 sörért. Előnye: grafikus adminfelület, saját kinézet és apróságok testreszabhatósága. Persze ahhoz már kicsit több idő kell, hogy ezeket kiismerd - ez a hátrány is.

    A másik megoldás, ha a blogos oldalt egy erre való szolgáltatónál nyitod. A WordPress.com is ilyesmi, ahol ingyen, aldomain-en (pl. adamssss.wordpress.com) tudsz ingyenesen oldalt vezetni. Sok hasonló létezik, de további példákat hirtelen nem tudnék mondani. Előny lehet, hogy egy fokkal egyszerűbb beüzemelni, viszont limitált lehet a befogadó tárhely mérete (persze, pénzért ezek is bővíthetők, ahogy a funkcióik is). Hátrány: a teljes testreszabhatóság, a külföldi szerver (lassúsága), vagy a magyarítás hiánya.

    A legprofibb megoldás az lehetne, ha valakivel a saját oldalad, rendes kinézettel összerakatnád. Az előnyei magától adódnak, a hátrány pedig az ára (ha már a megfelelő embert megtaláltad), amihez az első bekezdésben jelzett fenntartási költségek is hozzáadódnak.

    Facebook oldal...?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák