Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz 1eske #41638 üzenetére

    Ha csak az a cél, hogy az egyszeri user számára ne legyen hozzáférhető a teljes drive / partíció tartalma, akkor a megfelelő Windows (10) kiadásokba beépített BitLocker To Go pont praktikus lenne ilyen célra. Utána a jelszó ellenében szinte bármilyen más Windows alatt hozzá lehetne férni a drive tartalmához, bár pl. a már nem támogatott XP alatt kissé korlátoltak a lehetőségek. De gondolom utóbbi használata manapság már nem létszükséglet számodra.

    Másik opció pl. a néhai TrueCrypt "utódja", azaz a VeraCrypt lenne. Az multiplatformos és Windows mellett használható Linux és macOS alatt is, illetve az egyik rendszeren letitkosított drive hozzáférhető a másik OS alatt is. Viszont ennél van, hogy el kell venni a meghajtótól pl. a lemezkezelőben a betűjelet, másképpen formázni akarja csatlakoztatáskor a Windows. Illetve ennél a BitLocker ellenében csak a tartalom teljes törlésével lehet be/ki kapcsolni a titkosítást. Ami védelem szempontjából nyilván nem rossz, de más szempontból macerás.

    Harmadik opció olyan külső merevlemez megvásárlása lett volna, amelynél gyárilag hardveres titkosítás van, illetve a jelszavas zár létrehozásához / feloldásához programot is mellékelnek hozzá. Ilyenek vannak pl. a népszerű WD kínálatában is (példa), ahogyan más gyártóknál szintén. Sőt, akár PIN-kódós (példa), vagy egyéb seciális megoldások is léteznek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák