Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz ALFA #41644 üzenetére

    Előtte sem volt ingyenes, én még előtte használtam. Tudod... ezt írtam is. :)
    @bluemirage: "Én használtam kb. 5 évig a 90-es évek végétől." ... a munkahelyemen.

    Mellesleg a kérdés szempontjából ez lényegtelen is... illetve apróság, hogy magam is írtam.
    @bluemirage: "és bár nem emlékszem, hogy ingyenes lett volna, de ez apróság"

    Arra azért jó volt, hogy most már van egy határozott... bár nagyon rossz irányod: "szöveges adatbáziskezelő lenne a megoldás,"
    és igen az valóban nem a Lotus Notes, mert az eredeti kérdésben az öregúr azt kereste:

    "Valaki emlékszik Lotus Notes ingyenes alkalmazásra?
    Öregúr szeretne hasonlót az unokáinak,"

    --> az egy céges' levezelő program volt.

    "Szerinte az volt benne a jó, hogy szöveges adatbázis volt, és osztott képenyővel dolgozott."
    --> ez nem értelmezhető és kvázi hülyeség... de tudod mit... a naptárat és feladatot is kezelő levező program is osztott képernyővel dolgozik, alapba :D

    "Azt mondta, hogy minden ötletet, eseményt dátummal és helyszinnel és érintett személlyel lehetett megadni, és másik ablakra átváltva lehetett látni, hogy kinek mikor mit ígért és mikorra, és ami teljesült, az összes kapcsolataival lehetett archiválni."
    --> Irodakukacként... nap, mint nap ezt csinálom 20 éve. Exchange szerverrel a háttérben... az MS Outlook-al. .. és úgy a világ elég nagy része szintén. :R A vállalati csoportmunka egyik első és alap lépcsőját adja. Levelek, üzenetek, megbeszélések, feladatok, határidők stb... mindezek megosztása, követése, rendezése stb... stb...

    Tehát a kérdés minden szakaszára stimmelt, minden amit korábban írtam. De szerintem mivel Te nem használsz ilyen rendszert az öregúr' meg nem ismeri fel, hogy neki pontosan mi is lenne az igénye, így nehéz.
    Kizártnak tartom, hogy adatbáziskezelővel oldotta volna meg anno. Ez tényszerű kijelentés a részemről. Az, hogy a levelező rendszer szervere adatbázisban tárolja az adatokat, a felhasználól által egyébként közvetlenül hozzá nem férhető módon: na az még nem az.

    Másrészt a Lotus Notes-ra való utalás is megerősíti, hogy az illető tényleg azt használta... és az kell neki... igen... mert tényleg lehetett olyat csinálni vele, ami a kérdés utolsó részében volt.

    Ennek egy ingyenes fapados testvérét ajánlottam. Otthon levelezésre azt használom és többeknek telepítettem... akik levelező kliens akarnak használni. Itt is ajánlják néha, mert 2 email címig ingyenes.

    Szóval rossz az út amin jársz. Ezt segítő szándékkal írtam. Nem lesz jó adatbázis kezelő neki, hacsak nem egy fejlesztőről beszélünk :)

    Ez segítő szándékkal írtam... nem az igazam kell bizonyítanom, hanem azt, hogy a kérdésed tökéletesen lett megválaszolva és azt, hogy olyan témában jársz amit nem ismersz, így nem ismered fel benne a jót sem és rossz irányba mész.

    [ Szerkesztve ]

    Meliora sunt bono inimica

Új hozzászólás Aktív témák