Új hozzászólás Aktív témák

  • Vesa

    veterán

    válasz Wolfskin #46381 üzenetére

    Elég sok programot megnéztem, de egyik sem ért fel a TrueCrypt szintjére. Mivel a VeraCrypt ennek továbbfejlesztése, nem volt kérdés, melyiket használjam. Mert mondjuk ezt, meg ezt nem sok más pérogram tudja így egyben.

    A TrueCrypt kaszálásnak körülményei mai napig nem tisztázottak, tehát az is csak egy feltételezés amit mondasz. Mivel azonban a VeraCrypt Open Source, -amit ráadásul már nem egyszer auditáltak-, igen kicsi a valószínűsége, hogy backdoor lenne benne, mivel a nyílt kód miatt azt nem lehet elrejteni, szemben mondjuk az MS féle zárt kódú Bitlockerrel. A 2016-os auditnál pl. 8 kritikus hibát találtak, de ezeket a következő verziókban azonnal javították. Hibák persze még mindig lehetnek benne, ahogy minden programban, de ezeket is folyamatosan javítják (a TrueCrypt is bugos volt egyébként).

    Kulcsfájl: Itt végképp nem értelek?? Bármilyen kulcsot menteni kell valahova, vagyis az általad említett probléma független attól, hogy konténerbe mented vagy csak simán tárolod a kulcsot egy adattárolón. Tehát ha egy tetszőleges, a program által generált kulcsfájl sérül meg, akkor is bukó van. Feltéve persze, hogy nem csináltál belőle biztonsági másolatot, de miért ne csinálnál, hiszen ez alap!? Ha pedig csinálsz, akkor csinálhatsz a .jpg, .mp3 stb. fájlból is.

    Az újabb verziókban már van TrueCrypt support is, tehát fel tudod vele oldani a régi TC titkosításokat is.

    A tudomány a valóság költészete!

Új hozzászólás Aktív témák