Új hozzászólás Aktív témák

  • Vesa

    veterán

    válasz Wolfskin #46386 üzenetére

    Mint említettem, a 2016-os audit tösszes hibáját javították már még abban az évben! Hibátlan program nem létezik, ha ez alapján ítéled el a VC-t, akkor semmi mást sem fogsz tudni használni. A TC-ben is volt egy csomó hiba, az is publikus volt, ott is javították ha kiderült valami, persze csak addig amíg le nem húzták a rolót.

    A kulcsfájl nálam egy titkosított pendrive-on van, amit bonyolult jelszóval védek. A könyvtárstruktúrája direkt olyan, hogy több tízezer apró file van rajta több száz subdirben, ezek között az egyikben van elrejtve a 256bites SHA kulcs. Sok sikert bárkinek ahhoz, hogy ezt megfejtse! Főleg, hogy a pendrive csak addig kerül a gépbe, amíg a HDD-t mountolom vele. Fizikailag el lehet ugyan lopni, a jelszót is bizonyára fel lehet törni, és a kulcsot tartalmazó fájlt is meg lehet találni, de ehhez az kell, hogy a támadó eleve tudja azt, hogy konkrétan azon a pendrive-on van a kulcsfájl és azt kell ellopnia. Amire az esély konvergál a nullához. Itthoni védelemnek ez több, mint elég így. (és persze egyáltalán nem biztos, hogy valóban így van megoldva nálam és nem csak félrevezetésként írtam ;) ).

    De ha tudsz jobbat a VC-nél akkor bátran írd be ide és megnézzük! Hátha én is elcsábuok, ha van jobb, én sem ragaszkodom ehhez. Magam részéről viszont egyelőre nem találtam jobbat.

    [ Szerkesztve ]

    A tudomány a valóság költészete!

Új hozzászólás Aktív témák