Új hozzászólás Aktív témák

  • Vesa

    veterán

    válasz togvau #46571 üzenetére

    Sajnálom ha nem jött be a DaVinci, de a stílust kicsit még pucolhatnád magadban, elvégre itt segítő szándékkal adunk tanácsot. Ha nem tetszik, nem használod! Nyilván limites a program, mivel ez az ingyenes verzió. Azzal azért vitáznék, hogy "retek legalja". Profi filmes stúdiók használják, mondjuk egy lapon sem említhető az avidemux és hasonlókkal. A DaVinci szoftver a teljes rendszernek csak egy része, ha jobban megnézed, több tízezres hardverek tartoznak még hozzá, külön a video, és külön az audo rendszerhez. Ingyen ennél jobb _vágó szoftvert_, nem találni.

    "nem a PS-el, mert az adobe-hoz híven inkább hypeolt mint jó, bár a memory leakelésben kiváló volt az biztos, hiszen ugyan azokat layereket megnyitva a 5-7x is annyi memóriát tudott fogyasztani mint a GIMP"

    Már kezdtem komolyan venni a mondandódat, egészen eddig. Szakmám szerint grafikus vagyok 30éve, napi szinten ezt csinálom főállásban. Ha képes vagy egy lapon említeni a GIMP nevű foshalmazt a PS-el, akkor minimum kérdőjeles a hozzáértésed a témához. Az egyetlen valós PS alternatíva jelenleg az Affinity Photo, bár nem ingyenes -miért is lenne az??-, cserébe olcsó és ott valóban kijelenthető, hogy felveszi a versenyt a PS-el, sőt, bizonyos funkciói még jobbak is. Összességében azonban azért használunk PS-t és AI-t, mert ipari sztenderd, mindenki ezekkel dolgozik, brutális mennyiségű template és főleg kiváló pluginek vannak hozzájuk, melyek nélkül a modern és hatékony kiadványszerkesztés, grafikai tervezés már elképzelhetetlen. Legalább is, profi szinten. A GIMP otthonra jó, vacakolni. Bár a rettenetes UI miatt még oda is csak akkor ajánlom, ha valaki direkt szereti szivatni magát.

    A tudomány a valóság költészete!

Új hozzászólás Aktív témák