Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz vilmaboy #47164 üzenetére

    Van ennek a diagnosztikai szoftvernek neve, le lehet tölteni a készítő weboldaláról, azt fel lehet telepíteni a másik gépen lévő Windowsra, vagy netán hardverhez között, vagy mi? :F Ha igen és megoldható, akkor viszont nem teljesen világos miért akarod "átvinni". Ha nem, max. akkor lehet értelme a felvetésnek. De még az utóbbi esetben is esetleg szóba jöhet a b. opció, vagyis ahhoz hasonló alternatív programot keresni, ami a jelen topik témája is.

    Az átvitelhez a teljes rendszermentés-visszaállítás, vagy a közvetlen klónozás opció lehet, ahol nyilván 1:1-ben történik a Windows lementése és visszaállítása programokkal, driverekkel stb. együtt, nem részenként. Vagy másik lehetőségként akár 1:1-ben átrakni a HDD/SSD-t "A" gépből a "B"-be, az is működhet, legalábbis pl. a modern és rugalmas Windows 10-nél simán (példa). Persze ehhez nyilván az is kell, hogy "A" és "B" hardver esetében a BIOS beállításai (pl. IDE/AHCI | CSM/UEFI) egyezzenek, máskülönben nem fog bootolni a Windows, vagy max. csak átállítás után. + Ott van a licenc kérése is, ahol ha az OEM, akkor a másik hardverkörnyezetben eleve bukó, ha Retail, akkor lehet opció átvinni másik gépre. Vagy ha Windows 10 lenne, akkor a Microsoft-fiókhoz is kapcsolható, illetve megoldható az újraaktiválás hardvermódosítás után is.
    Következő opció a másik válaszban említett virtuális gép, ahol a normál (fizikai) Windows-telepítés utólag átkonvertálható és használható akár virtuális gépként is az említett Disk2vhd eszköz + a megfelelő virtualizációs szoftver által.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák