Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Krystal_s #48172 üzenetére

    A pontos típus azért lényeges, mert ha pl. gyárilag készre szerelt modellek, azok általában támogatni szokták az alvó módot, sőt egyes gyártók még külön programot is mellékelnek annak állítgatásához. Ha összelegózós, azaz külön vásárolt külső ház + HDD = külső HDD megoldásról van szó, akkor ott nem minden külső ház támogatja, de ott is lényeges a benne lévő vezérlő, mert ahhoz jó esetben lehet találni külső firmware-t, amiben beállítható, engedélyezhető/tiltható. + Az sem mindegy 2,5"/3,5" megoldásról van-e szó, mert az utóbbiaknál eleve lenni szokott külön tápkapcsoló a külső házon, amivel kikapcsolható (példa).

    Ha nem támogatja a külső ház firmware szinten az alvó módot, akkor nem fog kikapcsolni, leállni benne a HDD automatikusan és OS-t alvó állapotba helyezve, max. esetleg az ilyen HDDScan és társai megoldásokkal lehet erőltetett Spindown műveletet végrehajtani. Meg eleve a firmware-től, annak beállításaitól függ az is hogy pl. az állapotjelző LED égve marad-e, vagy kialszik szoftveres leválasztásnál, alvó módnál. Apropó szoftveres leválasztás, ha Windows 7-et használsz, akkor annál alapjáraton általában nem működik ilyenkor az eszköz teljes leállítása, külön mókolást igényel registry szinten: [link], [link]. Az újabb Windowsoknál (8.1, 10) viszont rendszerint nem téma, azoknál általában nem szükséges az előbbi beállítás. + Windows szinten még USB Power Management, az azzal kapcsolatos beállítások csekkolhatók le.

    Ha a PC kikapcsolása, OS leálítása is világít a csatlakoztatott USB-s eszközök állapotjelző LED-je, akkor az meg BIOS-beállítás függvénye szokott lenni, lásd pl. ErP Ready, Battery Charging, stb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák