Új hozzászólás Aktív témák

  • AtHoS

    nagyúr

    válasz zsoltip #51531 üzenetére

    Én is telefonon szoktam a kontaktokat felvinni, de a név mező mellett jobbra lévő kis "háromszöggel" lenyitom a mezőt, ami így szétnyílik

    - Név előtag
    - Keresztnév -> ide családnevet írok
    - Középső név
    - Vezetéknév -> ide utónevet írok
    - Név utótag
    - Vállalat
    - Beosztás

    mezőkre.
    Itt konzekvensen Keresztnév helyére a családi nevet, Vezetéknév helyére pedig az utónevet szoktam beírni, mert GG ugye alapból mindenhol fordítva jeleníti meg (ill. korábban így kezelte).

    Most ránéztem asztali gépen böngészőben a névjegyekre, ahol egyet megnyitva Szerkesztésre ugyanúgy a fordítottan beírt értékeket mutatja.

    De egyébként a bal oldalon a Címtárat választva a Keresztnévhez beírt Családi név szerint rendezi sorba a névjegyeket, viszont most észrevettem pár kivételt, ami eltért ettől, bár a ABC sorrendiségben nem volt probléma, de ennek ellenére furcsa volt, hogy a B betűs neveknél (értelem szerűen a Keresztnévhez beírt Családnév szerint rendezve) más betűvel kezdődött az adott névjegy.
    Egyiknél előtagba volt beírva, hogy Zongora, így az volt elől (hát ez mondjuk nem meglepő :B ), viszont több névjegy esetén is hiába a fentiek szerint mutatja szerkesztésre megnyitva a névjegyet a Vezetéknév mező értéke volt elől és utána a Keresztnévhez beírt érték (de ugye a rendezésnél a megfelelő helyen - keresztnév mező szerint - volt egyébként az adott névjegy, de vezetéknév, keresztnév mező értékek sorrendiséggel megjelenítve)
    A Zongora megjegyzést átraktam utótaghoz, míg az egyik fordított megjelenítésű névjegynél a vezetéknév mezőben végeztem pici módosítást, majd mentés után rendbe került a megjelenítés a Címtár nézetében (keresztnév, vezetéknév sorrendre).

    TruePhone tárcsázót használom Androidos készüléken és ott is Keresztnév mező szerint vannak a névjegyek megjelenítve, de az előbbi anomáliák - fordított megjelenítés - nem jelentkeztek eddig sem.

    szerk.

    woodworm

    Akkor ezek mik?

    [ Szerkesztve ]

    read-only mode on the forum

Új hozzászólás Aktív témák