Új hozzászólás Aktív témák

  • Martin Eden

    tag

    válasz aranymakk #50796 üzenetére

    Igazából csak amiatt lehetett fölösleges a kérdésed, hogy szerintem ember nem él a földön, aki ezen projektorok kapcsán ezt a két értéket meg tudná jelenleg mondani, szerintem még a gyártónak sincs lövése sem róla, ezeket tényleg ki kellene mérni, de még ha a gyártó publikálna is valamit, azt is erős fenntartásokkal kell kezelni (lásd a kínai projektoroknál a fényerőt is igen túlzó adatokkal szokták megadni, rálicitálva a konkurensekre).
    Amúgy én arra voksolok, hogy ha ennyi a keret, akkor simán bevállalhatóak ezek a gépek, sőt ki merem jelenteni, hogy vegyes használatra élvezet lesz bármelyiknek is a használata, ugyanakkor játszani nem igazán szoktam, vagyis az input lag szerepéről nem sokat tudok.
    Bár tudom, a BenQ W2000 se egy nagy durranás, de én (filmezésre) teljes megelégedettséggel használom, ugyanakkor mielőtt erre beruháztam volna, én is futottam egy kört az épp aktuális kínai csodával, az Excelvan cl720-szal vagy valami ilyesmi. Igen, ha nem pont középről vetítettem vele, akkor a sarkoknál már nem volt tökéletesen éles, persze a színek sem hibátlanok, a fényerő sem brutális. De mégis megvan a mai napig (bár a távirányítóját egyik nyaralás alatt elhagytam, ahová vittük a projektort is), a kertben időnként még mindig használom és egyáltalán nem okoz fizikai fájdalmat a használata a Benq-hoz képest sem, még akár 120" közeli átlóban sem. És biztos vagyok benne, hogy az általad linkelt projektorok köröket vernek már erre az Excelvan-ra. A szokásos aggodalmakon kívül (mennyire fog megbízhatóan működni esetleg hosszabb távon, gariztatásról ugye nem nagyon beszélhetünk ezeknél a Kínából rendelt dolgoknál, de ez hazai használt projektornál sincs nagyon másképp) egy dologra lehet érdemes még figyelni a nehezen belőhető input lagon kívül, hogy vajon a hűtése mennyire hangos. Az Excelvan-é például eléggé az. Ez kint semennyire nem zavar engem, de beltérben, kisebb szobában azért már zavaró.
    Pár képet megpróbálok feltenni, sokaknak biztosan elrettentésül, de: a fal sárga és érdes és a telefonom kamerája is rajzfilmesen elmos minden élt (OP5), az egyik kép erős szürkületben, a többi már sötétben készült:

Új hozzászólás Aktív témák