Új hozzászólás Aktív témák

  • Sz_Imre

    senior tag

    Sziasztok!

    Router vásárlásán gondolkodom, mert a jelenlegi szolgáltatói eszköz (Telekom -Technicolor FGA 2235), wifi eldobás, illetve random időnként a weboldalak hol betöltődnek, hol nem.

    - Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva? - Vályog(80%)/tégla kb 110m2-es kertes ház.
    - Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop? - 3 számítógép (vezeték), 4 okostelefon és 1 notebook. Ebből jelenleg a notebook tud AX wifi 6-ot.
    - Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz? - Telekom optika 1000/1000
    - Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? - 100 ezer ft. Ha kicsivel több, az sem probléma.
    - Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben? - Tervem vagy az lesz, hogy a jelenlegi technicolor wifi részét kikapcsolom és a routert ap módban használnám.
    A másik, hogy a technicolort pppoe passthrough-ot alkalmaznék és az új router látná el a feladatát. Lehetőleg stabil legyen az eszköz. Általános felhasználás és gaming lenne.

    Későbbiekben 2 telefon is cserélve lesz. Illetve későbbiekben switch 2.5gbps portokkal és tervben van egy letöltős, illetve megosztós gép 2.5gbps porttal.
    Jelenleg amiket kinéztem: Asus Tuf-AX6000, Asus GT-AX6000
    Ha van más márka a termékről ami jobb lenne, arra is meggyőzhető vagyok.

    Előre is köszönöm a segítségeteket!

Új hozzászólás Aktív témák