Új hozzászólás Aktív témák

  • BBéci

    titán

    válasz loksi83 #5032 üzenetére

    "egy 55" UHD tv-nek van legalább olyan képminősége, ha 2,5 méterről nézi az ember, mint egy full hd tv-nek"

    Attól függ milyen felbontást küldesz a tévére. Ha UHD-t, akkor annak semmi előnyét nem látod a távolság miatt. Ha full HD-t, akkor abból a távolságból a negatívum sem bántó, de felmerül a kérdés: mi a fenének UHD, ha nem eléggé közelről nézed, ahonnan már látod is az előnyeit?
    Az átlagos méretű lakásokban a TV-t 3-5 méterről nézik. Ha az mondjuk 50-55 colos, még a full HD felbontás is felesleges. Ha legalább 75 colos lenne az a TV, akkor talán.
    A tévégyártók úgy döntöttek, akár ad valami pluszt a felhasználóknak az UHD, akár nem, lenyomják a torkukon, egyre kevesebb full HD szerepel a kínálatban.
    Aki az utóbbi egy évben full HD tévét vett, az minden bizonnyal józan megfontolásból tette, tisztában volt azzal, hogy semmi szüksége az UHD-ra. Volt nálam két csúcskategóriás UHD TV 10-10 napig, nem győztek meg arról, hogy nekem olyan kellene. Láttam, pontosabban teszteltem két sokmillió forintos 4K/UHD vetítőt, azokkal ugyanez volt az érzésem. Minek?
    Azért, hogy elmondhassuk a haveroknak, leírhassuk egy fórumon, hogy nekünk már UHD tévénk van? :(

    (#5033) tepsivitez
    Azt, amelyik Neked jobban tetszik.

    [ Szerkesztve ]

    Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

Új hozzászólás Aktív témák