Új hozzászólás Aktív témák

  • mazso26

    tag

    válasz kzkz #4010 üzenetére

    Szia,

    Grat a nyomtatódhoz, üdv a fórumon! Szvsz semmiképpen se szereld át az extruder motort a fejre, pont a tehetetlen mozgatott tömeget növelnéd, ami meghívás lenne nagyobb sebességeknél mindenféle kellemetlen jelenségre a nyomtatott tárgyak felületén.
    Lehet szépen pontosan, gyorsan nyomtatni corexy-al, bowdenesen - én is építettem egyet (500*500*500) van vagy 70 centi bowden a motor és a fej között.
    Szerintem, ahogy korábban elhangzott, legegyszerűbb, leggyorsabb teszt - extruder hőmérséklet emelés 5 fokonként teszt (PLAnál azért 220 fölé csak óvatosan, bár 80mms-nél megbocsájtható és persze gyártója válogatja mit bír a filament).
    Amennyiben ez nem hoz eredményt, a következő, az extruder motor nyomatékának emelése lenne, (áram emelése, micro stepping visszavétele 32-->16-->8).
    Végül, ha a fentiek nem hoznak változást, érdemes lenne megnézned kézzel, hogyan jár a filament a bowdenben - fontos, hogy ne csak sima filát "huzogass" benne, hanem olyat is, ami már átpréselődött az extruder fogaskereken, mert egy erősebbre vett rugónál, lehet annyira belepréseli a fogakat az anyagba, hogy a fila profilja olyan mértékben megváltozik, ami már akad a 2mm belső átmérőjű bowdenben, főleg hosszabb távon, ~50centinél pl. (én jártam így az elején).
    +1 bonusz - szedd szét az extrudert, nézd meg a hearbreak-et (bár ha 40mms-en szépen nyomtatsz, akkor nem hiszem, hogy ott lenne a gond).

    BTW - lehet nevetségesnek tűnik (én sem fűztem sok reményt anno hozzá, mégis több kiló filamenttel később mondhatom bizonyított - és olcsó) [link]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák