Új hozzászólás Aktív témák

  • fabula

    őstag

    válasz TeebyKay #44011 üzenetére

    Az A1 minit januártól meg lehet venni olcsóbban az AMS lite anyagváltó nélkül, amit később külön is megvehetsz (bár úgy drágább lesz, mint kombóban megvásárolva, de így a költségek időben eloszlanak majd és addig is lesz egy szuper nyomtatód). Az ára 350€ körül lesz a magyar ÁFA val (ami árat látsz a bambu oldalán az a német ÁFA-t tartalmazza, ami 19% és 27% :W ). Amúgy nézd meg a "versenytárs" Prusa Mini árát és mindjárt nem is olyan drága az A1 mini, pedig a Bambu sokkal modernebb technikai megoldásokat és automatizmusakat taratalmaz.
    100 e Ft alatt is találsz elfogadható nyomtatót, de olyat ami modern és dobozból kivéve mindenféle tuning nélkül szépen és megbízhatóan nyomtat, szerintem nem. A Bambu elég magasra tette a lécet és eddig teljes mértékben még egy gyártónak sem sikerült megugrani ezt a szintet.
    Mivel egyszer veszel hosszabb távra egy nyomtatót, akkor, már érdemes egy tényleg minden szempontból jó és moder gépet venni, ami sokáig kiszolgálja az igényeidet.
    A minifigurákhoz meg csak egy gyári 0,2-es gyári hotendet kell venni hozzá, ami nagyon egyszerűen cserélhető, nem kell semmit csavarozni, olyan a rögzítése.
    A felsorolt szeletelők mind ingyenesek, mint a Cura. Az előnyeik pedig a sokkal több tudás és egy nagy közösség, ami ezeket nyílt forráskódban fejleszti. Az Orca szeletelő pl. a Bambu Studio szeletelőn alapul (ami meg a Prusa Sliceren alapul, a Prusa meg a Slic3r-en alapul :D ), de átvesz új dolgokat a Prusa Slicerből és a Superslicerből is, valamint új funkciókat is nyújt, amit meg az előző szeletelők vesznek át tőle folymatosan, tehát folyamatosan fejlődnek és egymás fejlesztését is elősegítik.
    Nekem az Orca és a BS kezelőfelülete is sokkal jobban tetszik, mert nekem áttekinthetőbb, mások meg idegenkednek tőle, mert korábban ragaszkodtak egy szeletelőhöz (pl. Cura) és azt szokták meg. Mivel én nagyon sok szeletelőt kipróbáltam (kb vagy tízfélét :D ), én úgy látszik nyitottabb vagyok az újdonságokra és a változásokra, így nem igazán okozott gondot az áttérés az újabb szeletelőkre is.

Új hozzászólás Aktív témák