Új hozzászólás Aktív témák

  • tomee987

    tag

    Sziasztok!
    MinDig TV Extra előfizető vagyok Miskolcon. A csatornák vételezését jelenleg az adótól (Miskolc, Avas) légvonalban mindössze 2,5 km-re lévő (ház elől szemmel látszik az adótorony) tetőteres, 3 emeletes társasház első emeletén, egy 12 elemes DVB-T UHF passzív kültéri antennával oldom meg a szobában (MinDig TV lefedettségi térképe szerint itt beltéri vétel van) a szekrény tetején (AMIKO Impluse T2/C boxszal). Ezen antenna nyeresége 8,5-11 dBi.
    Sajnos a tetőre (tetőtér miatt) nincs lehetőségem antennát tenni. Az erkélyre szintén fölösleges, mivel pont háttal van az adótorony (tehát befelé a szoba felé kéne fordítanom az erkélyen is az antennát).

    Ezzel a jelenlegi vételezési móddal a 3 felső sávban lévő multiplex (D: 690 MHz; A: 666 MHz, helyi TV: 634 MHz) sajnos gyengébb jelszintet (box szerint: 71-75%) és gyengébb jelminőséget (box szerint: 81-90%) produkál, ezért időnként meg-meg döccen műsornézés közben, főleg a kép.
    A többi (B,C,E), alacsonyabb frekvencián lévő multiplexszel nincs probléma (jelszint: 81%-87% között, jelminőség 93-98% között), tökéletes a vétel.

    Szerintetek érdemes lenne egy erősítőt beszereznem ehhez az antennához? Vagy inkább vásároljak egy erősítős, nagyobb nyereségű szobaantennát? Ha így teszek akkor nem félő, hogy az erősítés a B,C,E multiplexet, amin tökéletes a vétel szét fogja cseszni? Milyen antennát javasolnátok ilyen vételhez?

Új hozzászólás Aktív témák