Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz doberman #16357 üzenetére

    Most ne cseréld, majd 2020-ban, amikor már hivatalosan bejelentik, hogy mi lesz a mindigtv extra jövője, akkor aszerint dönts, ha továbbra is előfizető leszel.

    A T2 más, komolyabb modulációt is használ, mnt a T1, tehát hardveres különbség is van. T1 tuner nem képes T2 jel feldolgozására. Utána, ahogy a megfelelő hardveren bejön a TS stream, akkor már a codec-et kell lejátszani tudni.

    Asztali T2 készüléknél lehet probléma, hogy esetleg némelyik ma kapható készülék gpu-ja nem ismeri a h265 dekódolást. Ettől a mostani rendszerben teljesen jó T1 kompatibilisként, csak nem érdemes felárat fizetni érte, arra gondolva, hogy hátha jó lesz 2020 után is. Ha azonos áron van, vagy más miatt tetszik, akkor persze jól működhet a mostani rendszerben. Amelyik tud h265-öt, az jobb eséllyel lesz jó átállás után is, hacsak valamit nem csavarnak addig a szabvány kiterjesztésén, vagy nem vezetnek-e be valami olyan szolgáltatást, amit a mai boxok nem tudnak (pl hbbtv-t a mai boxok nem igazán tudnak).

    Azt sem tudjuk ma még, hogy az extra milyen utat választ a túlélésre. Hogy esetleg jobban támaszkodnak-e a hbbtv-re (ami lényegépen interneten keresztüli plusz streameket is jelent) vagy más iptv alapú megoldásra az antennás mellett/helyett.

    A hbbtv kb annyit jelent, hogy a tévé adással együtt jönnek plusz adatok, weblap címek, stream címek, amelyek be tudnak épülni az erre képes készülék kezelőfelületébe. A teletexten, intercaston túlmutatólag multimédiás webes tartalom, videók.
    Jelenleg például néhány plusz csatorna látható ezzel pluszban (amik a mindigtv appban és mindigo weblapon is fenn vannak, meg egyébként is szabadon nézhetők neten át) , valamint a fox, natgeo és natgeo wild -hoz van az antennás sd adás mellé 720p-s jobb minőségű hbbtv-s adás interneten át.

Új hozzászólás Aktív témák