Új hozzászólás Aktív témák

  • fpeter84

    senior tag

    Sziasztok!

    Szeretném megoldani az ingyenes MindigTV vételt egy rpi-vel tvheadend-el. Az épületben adott az antenna, szét van osztva és minden lakásba bejön a koax vég. A kabhegyi adóra van állítva, windows alól tudom is 762/482MHz-en az adásokat venni egy RTL2832U és egy Geniatech T230-as adapterrel is, valamint volt módom egy szomszédnál megnézni a settopbox-ot és az is ezeket a frekvenciákat emlegette 64QAM/8k/8MHz paraméterek társaságában.

    A tvheadend-ben viszont rosszul vannak megadva ennek az adónak a frekvenciái: 818 és 794MHz. Hiába írom át a fentiekre, se RPi-n se a PC-n futó ubuntu-n futó tvheadend, se a vlc nem akar semmit venni - ahogy írtam ugyanitt windows alól utóbbival megy ahogy kell magas jelszint mellett... (a digi-s DVB-C viszont érdekes módon otthon tökéletesen megy mindkét eszközön tvheadend alatt a T230-al)

    Van még itt valami varázslat a dologban hogy működjön? Vagy másnál tökéletesen működik a network hozzáadásával ahogy kell? Van még jópár paraméter a frekvencián, bandwith/constellation stb paramétereken túl, esetleg még más is rosszul van megadva a tvheadend-ben? Esetleg tudtok olyan programot ajánlani, ami hajlandó elárulni hogy milyen értékeket scannelt ezekre a paraméterekre - hátha azokat manuálisan beadva működne a tvheadend-el is...

Új hozzászólás Aktív témák