Új hozzászólás Aktív témák

  • mr_ricsi

    veterán

    válasz brazos #20329 üzenetére

    "Akkor átvertek, mert ... ott bizony gyárilag tartozék hozzá az a 4 pólusú 3.5-es jack dugó--rs-232 dugó kábelköteg!"
    Nem érzem magam átverve, mert MindigTv-s dobozban kaptam, kb. az Amiko dobozos árának 2/3-áért. Az IR kábel benne volt. Az stb használatához nincs szükség a jack-db9 kábelre. Ha lett volna kábel, mostanra le lenne vágva róla a db9.

    "A külön megvehető kábelt pedig nem az Amiko honlapján árulják, hanem más kereskedők, hogy ők honnan szerzik be, na, ez egy jó kérdés.
    (nem véletlen amúgy ennek a tartozék kábelnek a kissé magas ára, lásd fentebb az ilyen kábelt áruló belinkelt weboldalt)"

    Nem csak az Amiko használ ilyen kábeleket. Mivel az emberek nagy részének nincs rá szüksége, csak kicsi szériában készül, ezért olyan drága.

    #20334 garga01:
    "Ellenben pc-vel soros porton kommunikál és így megúszható egy szerviz vagy flash kiforrasztás, stb.."
    Speciel nekem gyorsabb levenni az IC-t, mint összerakni egy olyan PC-t, aminek van soros portja.
    A firmware programozásnál én azt várnám, hogy egy jumperrel programozás módba állítom a CPU-t, aztán a JTAG csatin keresztül a CPU gyártójának égető progijával beírom. De ha nem a JTAG-on, akkor az egyik USB-n keresztül. Az RS232 programozás már nem tud működni, ha nem indul el a STB oprendszere.

    #20337 tibor2010:
    "soic csipeszt használva még ki sem kell forrasztani."
    Soha még egyszer sem sikerült beforrasztott SPI-t megírnom. A kiolvasás rendszerint működik, de az írás nem. Ki kell vennem, aztán a csipeszben úgy megírni.

    Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

Új hozzászólás Aktív témák