Új hozzászólás Aktív témák

  • ΞΔGLΞ

    nagyúr

    válasz Matthew #2155 üzenetére

    Idáig nem értettem, hogy miért a UPC javára...és azt sem, hogy már többször le lett írva, hogy az SD adások képminősége egy nagy bikasz@r a mindig tv-nél.. Most már értem :D, de hogy ne tűnjek teljesen hülyének és értetlennek, ezért leírom, hogy hogyan jöttem erre rá.

    A mindig tv addig teljesen hidegen hagyott, amíg nem vettem kettő olyan BD lejátszót, amiben van beépített DVB-T vevő is (samsung BD D 8900, BD D 6900). Jelenleg a 6900-est használom mindig tv vételre, ebbe van a kártya is. Akkor fizettem elő rá, mikor tapasztaltam a képminőséget - a mindig tv javára -, óriási különbséget láttam a UPC STB mellett. Sokkal nyugodtabb kép, élesek és tiszták, mármint az SD adásokra értem. A három HD adót most nem veszem ide.

    A tv pedig amire kötve van, az egy nagy samsung 60' LED. Pár napja vettem egy samsung 32' tv-t egy másik szobába (D6530), hogy majd néha, ahol a desktop pc van, ott majd ezt használom monitornak. A képminősége lenyűgöző pc-re kötve, aztán gondoltam egyet, hogy a nem kódolt mindig tv adásokat is beállítom rajta és akkor ért a döbbenet. O_o

    Az SD adások képminősége egyenesen egy nagy ló...sz! Először azt hittem a tv-nek van baja, de a HD-ben sugárzók meg tökéletesek, vagyis az rtl, tv2, etc adásait hiába állítottam 100-as élességre és a kontrasztot is hiába emeltem, csak egy "homályos, elmosódott valami képet láttam, mármint, pl az m1, vagy éppen a HD-ben sugárzó dunaworld-hoz képest.

    Nem értettem a dolgot, nem hagyott nyugodni, mert a másik szobában a nagy tv-én ilyet nem tapasztaltam, hogy ennyire gagyi a képminőség SD-ben. Na, gondoltam most ráérek és kiderítem, hogy a nappaliban miért tűéles, nagyon szép színű és nyugodt a kép és itt a kisebbik tv-én miért ilyen "homály" ahhoz képest.

    Először az antennát kihúztam a BD lejátszóból és simán a tv-be dugtam, ahogy megtalálta a csatornákat, rögtön megértettem, hogy a "kiváló" képminőséget többek között a BD lejátszónak köszönhetem. Áthoztam a kisebb tv-t és rákötöttem a BD-re, a képminőség máris sokat javult, de még mindig nem volt az igazi, aztán úgy kötöttem be, ahogy a nagy tv-t is. Szóval, a BD lejátszó HDMI kábele bemegy egy pioneer vsx 2021-es erősítőbe és onnan a tv-be, ezáltal kapja még azt a plusz 1080-as felkonvertálást az av erősítőtől, amitől az RTL és a TV2 is kifogástalanul szép képben pompázik, hihetetlen, hogy ezek a kütyük ennyire tökéletesre "javítják" fel, az amúgy valóban rossz képminőségű SD adásokat. Emiatt nem értettem, hogy miért lett többször írva az, hogy az SD adások képminősége rossz, illetve egy UPC is szebben sugározza. Nos, ahhoz képest nálam ég és föld a különbség, ma majd próbálok erről képet is készíteni, remélem sikerül megmutatni a különbséget.

    Még annyit, ha először mindjárt a tv-én állítom be az adókat, biztosan nem fizetek elő a mindig tv szolgáltatásra és főleg nem rendeltem volna HBO-t sem. Pedig így nálam minden kép szinte tökéletes és a HD adások is még tűélesebbek és szebbek, mint alapból.

    Bocs, ha hosszú voltam, mint írtam, próbálok erről ma képeket csinálni.

Új hozzászólás Aktív témák