Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz darvinya #2362 üzenetére

    Az Ext(rgb) másnéven Exit(rgb) kifelé csak rgb-ben és nem YUV ami jobb képmínőséget ad.

    A különféle készülékeken látható Ext felirat az "extreme" szó rövidítése, ami egy többjelentésű szó, egyik jelentése a "külső, kültag stb.". Magyarul külső készülék, külső csatlakozás stb. Lehet kimenet, bemenet is.

    VHS szempontjából egyébként érdektelen az RGB/YUV, mert VHS-magnón mindig csak kompozit AV-csatlakozás található (Audio Visual, ha már itt tartunk, sokan ezt sem tudják). Vagy S-VHS magnó esetében S-VHS-csatlakozó, ami ugyan szintén komponens, de csak két komponens. (Az RGB látszólag három komponens, de amellett SCART-nál elengedhetetlen tartozéka negyedikként a kompozitjel is, mert a TV abból választja a H és V szinkronjeleket.)

    Vagy 10 évig javítottam videókat, RGB-kimenetes videót soha nem láttam, ennek persze ésszerű oka van: nincs értelme PAL -> RGB dekódert építeni egy videóba, hiszen a TV-ben úgyis van ilyen áramkör.

    Műholdvevő, DVB-vevő és DVD-lejátszó más eset, mert ott a komponensjelek eleve adottak. VHS-nél a szalagról viszont úgyis csak kompozitjelet kapunk vissza.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák